Raportul a arătat că 63% dintre respondenţi spun că închid întotdeauna robinetul în timp ce se spală pe dinţi, iar 50% fac duş în loc de baie.
Rezultatele raportului sugerează că folosirea transportului public este de asemenea o activitate importantă, cu 53% din participanţi declarând că o practică întotdeauna, iar 42% - uneori.
Activităţi mai puţin obişnuite sunt participarea activă în campanii de mediu - 7%, întotdeauna, şi consumul de produse provenind din comerţul echitabil - 9%, mereu.
Un procent de 57% dintre respondenţi au declarat că participă la acţiuni de voluntariat pe teme legate de climă, iar 48% sunt implicaţi în semnarea de petiţii online la nivel local, regional, naţional sau european pe acelaşi subiect.
Într-o mai mică măsură, tinerii împărtăşesc postări cu conţinut politic şi civic pe canalele proprii de social media - 39% dintre subiecţi.
Mai puţin de jumătate din eşantion - 43% - înţelege că deficitul de apă este o sursă de conflict şi migraţie, însă, totodată, 76% recunosc un oarecare impact al fenomenelor enumerate de schimbări climatice: poluarea aerului (89%), deficitul de apă (76%) şi reducerea resurselor de hrană (75%).
Sondajul a fost realizat online, în perioada 2 iunie-2 septembrie 2021, respondenţii fiind din judeţul Braşov şi municipiile Bucureşti, Buzău şi Ploieşti.
Marea majoritate a subiecţilor au fost studenţi - 91% dintre ei, dintre care 83% nu lucrează, 7% lucrează part-time, iar 1% au un loc de muncă cu normă întreagă.
Foto: pixabay