-

A fost inventată berea ce conţine probiotice şi ajută la întărirea imunităţii

O studentă din Singapore a creat o bere extrem de sănătoasă şi utilă, ce conţine probiotice şi ajută la întărirea imunităţii.


Studenta de la Institutul Asiatic de Cercetare a Universităţii Naţionale din Singapore (UNS) a creat noua formulă de bere acidă, bogată în probiotice, capabilă să neutralizeze toxinele si virusii din corp, dar si să stimuleze sistemul imunitar, titrează portalul "The Straits Times".

Ideea de a crea o băutură fără alcool i-a venit tinerei studente, Alcine Chan, în vârstă de 22 de ani, în anul patru de facultate.

Alcine Chan a atras atenţia asupra faptului că majoritatea băuturilor probiotice conţin produse lactate şi de aceea persoanele care nu tolerează lactoza sau au alergii la proteine trebuie să evite consumul lor.

Tânăra recunoaste că adăugarea probioticilor în bere este un truc destul de complicat, întrucât respectiva băutură conţine acid de hamei, care împiedică menţinerea si dezvoltarea bacteriilor bune.

Chan a efectuat experimente cu cinci tipuri de tulpine si a obţinut succes cu Lactobacillus paracasei.

În varianta finală, "berea utilă" conţine un miliard de probiotice la o cantitate de 100 de mililitri, iar cantitatea de alcool este de 3,5 %.

Procesul de fermentare a acestei beri durează o lună. Chan si profesorul care conducere acest studiu Liu Shao Quan intenţionează să patenteze acest produs.

O companie japoneză s-a oferit deja să finanţeze proiectul inedit şi să patenteze berea.

Sursa: rador.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Substanțele chimice din creier care te fac fericit. Află cum să le activezi
VIDEO: 15 lucruri extraordinare despre creierul uman
Verdictul oamenilor de știință: Lenea este ... CONTAGIOASĂ!

Articole înrudite