-

Proiect promiţător - Becurile inteligente

Un proiect interesant promite să transforme orice bec într-unul inteligent, cu ajutorul conexiunii la smartphone. La prima vedere avem de-a face cu un adaptor inteligent pentru becuri. Se înfiletează ca un bec normal şi apoi becul se infiletează în interiorul gadgetului.

După aceea, putem să controlăm lumina cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone. Cu emberglight putem să stingem lumina din aplicaţia de smartphone sau putem acţiona mai multe becuri deodată. Dar nu numai asta. Putem să administrăm luminozitatea unui bec în funcţie de nevoile noastre. De asemenea, gadgetul simte când suntem aproape de casă şi aprinde lumina, dar dacă o uităm aprinsă când plecăm, o stinge pentru noi.

În plus, putem să ne amintim să aprindem lumina sau să o închidem indiferent unde suntem, cu ajutorul aplicaţiei. Avantajul emberlight e că poate fi folosit cu orice bec de pe piaţă.

Ca să ne bucurăm de avantajele sale, trebuie pur şi simplu să avem un bec care să reziste la moderarea intensităţii şi să nu se ardă de la acest lucru. În rest, totul se face prin simpla înfiletare a părţii inteligente. În plus, totul e programabil. Becurile se pot aprinde dimineaţa, la ora la care sună alarma. Becurile se pot stinge după o anumită oră în camera copilului.

Emberlight costă 50 de dolari, iar două bucăţi costă 79 de dolari. Sistemul e compatibil şi cu Android sau iOS. Producţia va începe în februarie 2015.