-

Implant în creier, care ar putea ajuta la vindecarea unor boli neurologice

Miliardarul american Elon Musk a prezentat un microcomputer de implant în creier, despre care spune că poate ajuta la vindecarea unor boli neurologice, precum Alzheimer sau demenţa, şi poate reda mobilitatea în cazul unor vătămări ale coloanei vertebrale.

Compania asta, Neuralink, a experimentat produsul pe un porc, dar primele teste clinice se vor face pe pacienţi paralizaţi.

Miliardarul spune că a schimbat produsul de anul trecut, care nu arăta prea normal cu o piesă rămasă atârnată după ureche, cu un dispozitiv nou, de mărimea unei monede mai mari, care se montează în cutia craniană în locul unei bucăţi de os şi se conectează la creier prin fire foarte subţiri:

Elon Musk: Se potriveşte destul de bine în ţeastă, e invizibil, tot ce rămâne este o mică cicatrice pe care nici nu o vezi dacă e ascunsă sub păr. De fapt, aş putea purta un dispozitiv chiar acum şi nu aţi băga de seamă.

Noul model se încarcă peste noapte prin Bluetooth şi, în schimbul câtorva mii de dolari, se poate transforma o putere informatică adăugată creierului.

Produsul miliardarului futurist, care vrea să revoluţioneze şi transportul terestru şi spaţial, este însă contestat de oameni de ştiinţă, care avertizează că fiecare creier uman este unic şi cu mai multe conexiuni decât se crede.

De asemenea, sunt critici şi de la cei care se tem că inteligenţa artificială ar transforma omul într-un animal de casă pentru roboţi.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite