-

Nu descărcați versiunea roz a WhatsApp

Ceea ce pare a fi o inițiativă tematică a popularului sistem de chat, este în realitate o adevărată înșelătorie, identificată de cercetătorul de securitate cibernetica, Rajshekhar Rajaharia, care a denunțat-o pe Twitter.

Practic, este vorba de o aplicație Android rău intenționată, care folosește numele aplicației ecosistemului Facebook pentru a se strecura în dispozitivele utilizatorilor și a fura date sensibile.

Cercetătorul a realizat un video în care explică şi arată cum funcționează.

Utilizatorii primesc un link care îi invită să descarce o versiune fantomă a WhatsApp ce promite să schimbe culoarea interfeței, de la verde la roz. D

ar, odată instalată, aplicația dispare de pe ecranul principal al dispozitivului și rămâne activă în fundal, furând datele personale ale victimelor, preluând controlul agendei, sau trimiţând mesaje către contacte și cerându-le să descarce aplicația.

Cercetătorul Rajaharia oferă şi câteva sfaturi utile pentru securizarea dispozitivelor care sunt victimele acestui malware.

Cum ar fi dezinstalarea imediată a WhatsApp roz, închiderea tuturor sesiunilor active direct din secțiunea WhatsApp Web / Desktop accesibilă din setările oficiale ale aplicației și curățarea memoriei browserului.

În plus, desigur, maxima precauţie faţă de toate mesajele suspecte care te îndeamnă să dai click pe linkuri, sau te invită să instalezi aplicații improbabile, scrie Rador.