-

Exploratorul Dixie Dansercoer a murit în timpul unei expediţii în Groenlanda

Dixie Dansercoer a decedat într-o expediţie în Groenlanda la vârsta de 58 de ani, a raportat, marţi, VTM (Belgia). Exploratorul a murit după ce a căzut în prăpastia unui gheţar.

Aventurierul şi-a început călătoria la sfârşitul lunii aprilie, alături de canadianul Sébastien Audy şi olandeza Johanna Adriana Simone Maria. Obiectivul lor era să traverseze Groenlanda, o călătorie de 2.200 km. Acest trio urma să desfăşoare experimente ştiinţifice legate de schimbările climatice, dar era mai presus de toate o provocare sportivă într-un mediu extrem.

Dixie Dansercoer ar fi căzut într-o groapă luni seara, potrivit VTM. Partenerul său canadian, şocat, a reuşit să alerteze serviciile de urgenţă. Un elicopter a sosit patru ore mai târziu, dar salvatorii nu au putut ajunge la explorator. În ultima postare pe blogul lor, acesta din urmă a spus că suferă de probleme digestive. Totuşi, nu a putut fi stabilită o legătură între aceste probleme de sănătate şi căderea sa.
Dixie Dansercoer a realizat mai multe explorări sportive extreme. În 1998, el a traversat Antarctica împreună cu Alain Hubert.

RADOR
Foto: Ăixabay