99% dintre microbii care trăiesc în corpul uman sunt încă un mister pentru știință
Vedem descoperiri științifice incredibile făcute zilnic, dar noi cercetări indică faptul că există un decalaj destul de mare în ceea ce privește cunoștințele noastre când vine vorba de corpul uman - se pare că peste 99% dintre microbii aflați în corpul omenesc sunt în prezent necunoscuți științei.
11 Septembrie 2017, 08:12
Cercetătorii știu de mult că trupurile noastre joacă rolul de gazdă pentru diferite forme de viață care ne fac să fim cei care suntem. De fapt, studii recente au arătat că fiecare celulă umană din corpul nostru este depășită de aproximativ 1,3 microbi.
Iar această descoperire recentă sugerează că majoritatea covârșitoare a acestora este total străină nouă.
Pe lângă faptul că microbiomele noastre interne sunt diverse, aceste studii ar putea duce în cele din urmă la descoperirea de noi viruși și la modalități mai bune de a ne proteja împotriva bolilor.
Studiul a început, de fapt, ca o modalitate mai bună de a anticipa succesul transplanturilor de organe-în momentul de față medicii folosesc o biopsie pentru a căuta semne de respingere a organelor. (PM)
99% dintre microbii care trăiesc în corpul uman sunt încă un mister pentru știință
Un nou studiu ADN arată că organismele noastre conțin o varietate mult mai mare de microbi decât se credea anterior. În plus, majoritatea acestor microbi sunt necunoscuți științei, susţin cercetătorii de la Universitatea Stanford, citaţi de site-ul Science Daily.
„Am găsit lucruri care ne sunt familiare, am găsit lucruri diferite și am găsit lucruri complet noi”, a spus profesorul Stephen Quake, autorul principal al studiului. Pentru cercetarea lor, oamenii de ştiinţă au folosit mostre provenite de la persoane cu transplanturi de inimă, ficat sau măduvă osoasă, precum şi de la 32 de femei însărcinate.
Sarcina, dar și medicamentele luate de persoanele cu organe transplantate, modifică sistemul imunitar. Prin analizarea probelor, cercetătorii au descoperit că 99% din fragmentele de ADN din eșantioane nu corespund unei baze genetice existente, adică sunt necunoscute.
Potrivit cercetătorilor, o mare parte din acest ADN necunoscut aparține unui tip de organisme numite proteobacterii, a căror compoziţie include Escherichia coli și Salmonella.
Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, viruși neidentificați până acum din familia virusului torque teno. „Aș spune că acest lucru nu este atât de uimitor în anumite privințe, deoarece lentilele prin care oamenii au studiat universul microbian au fost foarte limitate”, a spus profesorul Quake, considerând că studiile de înaltă specialitate pierd adesea imaginea de ansamblu.