Drona care împrăştie insecte benefice pentru culturile agricole
In ziua de azi, dronele se găsesc peste tot – omoară, monitorizează, cartografiază şi plantează. Mai nou, sunt folosite şi pentru combaterea dăunătorilor. Michael Godfrey, un student în ştiinţe agricole de la Universitatea din Queensland, Australia, a dezvoltat un vehicul zburător care împrăştie nişte insecte benefice, acarianul Californicus.
10 Iulie 2015, 05:47
Răspândirea insectelor printr-un câmp agricol, spune studentul, ajută la uciderea altor insecte nedorite, iar prin acest proces se economisesc atât bani cât şi timp.
„Ideea este de a folosi prădători naturali pentru combaterea dăunătorilor agricoli. Putem scădea, astfel, utilizarea chimicalelor, care nu doar că fac rău mediului, dar sunt şi scumpe”, spune Godfrey.
Drona hexacopter cântăreşte 2.5 kilograme, cu tot cu baterii. Cară o cutie cu un motor mic, conectat la un dispozitiv care scoate gândacii. Godfrey a dezvoltat întâi conceptul ca un proiect pentru o bursă de vară. Pentru reprezentarea rutelor, el foloseşte un software-ul gratuit Mission Planner.