-

5 greșeli de evitat în fotografiile de vacanță

De la escaladarea munților, până la un salt cu parașuta sau întâlnirea zorilor pe malul mării, sezonul de vacanță oferă oportunități fantastice pentru fotografii originale. Dar ești întotdeauna mulțumit de fotografiile tale? Din păcate, unele momente importante și interesante se pot pierde din cauza neprofesionalismului celui care fotografiază. Și cum majoritatea dintre ”fotografi” sunt doar amatori în acest domeniu sau nu dispun de o imprimantă de calitate, se pot confrunta cu câteva provocări, care le strică pozele de vacanță. Iată cele mai des întâlnite greșeli pe care ar trebui să le evitați atunci când faceți fotografii.

1) Nu sunteți pregătit

Dacă nu planificați din timp, v-ați putea trezi fără aparatul de fotografiat la îndemână, pierzând astfel șansa de a imortaliza momente unice din vacanța voastră. Trebuie să vă asigurați că bateriile camerei sunt încărcate complet și că aveți suficient spațiu pe cartela de memorie. Perfect ar fi să vă aprovizionați cu baterii suplimentare și încă o cartelă, pentru orice eventualitate. Camera trebuie să fie setată potrivit anturajului în care veți merge.

2) Iluminarea nepotrivită

Vacanțele sunt momente perfecte pentru a ieși din casă, pentru a vă bucura de lumina soarelui, la propriu și la figurat. Filmarea în soare este un mod creativ de capturare a fotografiilor. Astfel se produce o ”aprindere” a lentilei care, în loc să deterioreze fotografiile, poate produce rezultate spectaculoase. Totuși trebuie să fiți atenți la setările aparatului. Dacă obiectivul e concentrat pe întreaga imagine, fața personajului din prim-plan va ieși întunecată. Deci este important să focusați obiectivul pe ceea ce vreți să scoateți în evidență. O altă modalitate excelentă de evitare a siluetelor este utilizarea unui blitz extern.

3) Fotografii neclare

...................

Citește mai departe AICI