-

Dino Parc Râșnov prezintă jucării vechi de peste 100 de ani

Din 1 Iunie, adulţii sunt aşteptaţi să-şi retrăiască copilăria, iar copiii vor avea ocazia să facă o comparaţie cu jucăriile şi tehnologiile actuale.

Cu ocazia Zilei Copiilor, Dino Parc Râşnov va găzdui cea mai mare colecţie privată de jucării vechi şi extrem de rare, unele dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani.

Expoziţia cuprinde piese diverse, multe dintre acestea fiind produse la sfârşit de secol XIX ? început de secol XX. Printre producătorii acestor jucării se numără branduri de renume, înfiinţate la începutul secolului XIX, cum ar fi fabricile de origine germană Schuco şi Lehmann. În cadrul expoziţiei sunt prezente jucării fabricate în Statele Unite, Europa, Japonia şi India, dar şi o mare parte de origine românească.

"Ne-am gândit că locul perfect pentru o expoziţie de jucării antice este printre dinozauri, la noi în parc. Adulţii sunt aşteptaţi să-şi retrăiască copilăria prin intermediul acestor jucării, unele dintre ele fiind chiar de pe vremea străbunicilor lor, iar copiii vor avea ocazia să facă o comparaţie cu jucăriile şi tehnologiile actuale", arăta Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

În cadrul expoziţiei vizitatorii vor putea vedea jucării şi maşinuţe mecanice pe sisteme de roţi dinţate, păpuşi de porţelan, ursuleţi Teddy, soldăţei de plumb, un patefon de jucărie pe sistem mecanic, un autobuz ONT Carpaţi de jucărie, dar şi multe alte piese impresionante.

Pe lângă jucăriile clasice, colecţia mai cuprinde şi căluţi, trotinete din lemn şi triciclete, iar de remarcat este un cărucior pentru gemeni, extrem de rar, produs la Viena.

Sursa: rador

Articole înrudite