-

Staţiune balneoclimaterică Sărata Monteoru a împlinit 122 de ani

Comparată cândva cu Karlovy Vary, staţiunea Sărata Monteoru a fost, decenii bune, vizitată în principal de pensionarii care au avut nevoie de tratament.

Sărata Monteoru, singura staţiune balneoclimaterică din judeţul Buzău, a împlinit 122 de ani. În prezent, autorităţi şi investitori privaţi încearcă să aducă staţiunea în prim-planul turismului românesc. 

Cu cai, maşini retro şi domniţe în rochii cu crinolină - îşi întâmpină, la această oră, bătrâna staţiune balneoclimaterică Sărata Monteoru, miile de turişti care sunt cazate în cele patru hoteluri şi 35 de pensiuni agroturistice din zonă, pentru a lua parte la ediţia a IX-a a Zilelor Monteorului.

Primarul Ştefan Chircă spune că ediţia din acest an este dedicată Centenarului Marii Uniri, dar şi ideii de înfiinţare a unui parc balnear cu capital de stat:

„Avem un proiect mare, îl facem cu Consiliul judeţean, un parc balnear care deja se află acum la autorizaţie. Constă în bazine interioare şi exterioare cu apă dulce şi apă sărată, un parc de joacă pentru copii, o sală de bowling, un club şi bineînţeles două terenuri de tenis de câmp. Avem un teren de 10 hectare, e vorba de vreo 300 de miliarde lei vechi”.

Sursa: rador

Sursa foto: romaniadirectbooking.ro

Articole înrudite