-

Copiii şi tinerii din diaspora se vor bucura de mare şi de Deltă în Tabăra ARC

Până la finalul lunii august, în An Centenar, în total 2.000 de copii şi tineri din diaspora, se vor bucura de mare şi de Deltă în Tabăra ARC de la Sulina. Detalii:

De 10 ani, Tabăra ARC de la Sulina este gazda a mii de copii şi tineri din străinătate, vorbitori de limba română.

Pentru Alba, de 11 ani, din Paris, a fost prima tabără la care a participat şi de unde va pleca încărcată de amintiri speciale, alături de alţi 200 de copii din diaspora care au încheiat sejurul de şapte zile în cel mai estic oraş al Europei.

"Anul acesta am venit în tabără la Sulina cu grupul din Franta. Mi-a plăcut foarte mult cursul de Limbă Română si mi-a plăcut că am învătat poezii. La cursul de picture am învătat să pictez si mi-a plăcut totul", a spus încântată Alba.

Cea mai numeroasă delegaţie din acest an a fost din Cernăuţi, condusă de Lilia Govornean, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Limba Română din Ucraina.

"Copiii pleacă cu emotii pozitive. Îsi cultivă graiul, află foarte multe date istorice despre poporul român si totodată, voluntarii care ne-au oferit foarte multe ateliere de limbă, istorie", a precizat Lilia Govornean.

Sursa: rador

Articole înrudite