-

Festival cu specific medieval, la Arad

Luna septembrie aduce la Arad și primul festival medieval, sub genericul genericul "Aradul în anul 1000", organizat de Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale "Lupus Dacus" Arad.

Evenimentul a început vineri, 21 septembrie 2018, la ora 10:00, cu o conferintă al cărei scop este reconstituirea istorică a aspectelor sociale, economice si culturale ale Aradului medieval.

Sâmbătă, 22 septembrie si duminică, 23 septembrie, în Piata Avram Iancu, arădenii vor putea participa la workshop-uri, ateliere de creatie, prezentări de echipament militar, antrenamente de formatii de luptă, expozitii, demonstratii de tir etc., toate cu specific medieval.

Sâmbătă seara va avea loc Marele Spectacol Medieval - Simfonic Aradul la anul 1000, iar atmosfera va fi întregită de jonglerii cu foc, pe muzica "Lupus Dacus Simfonic", realizate de Deep 6 Project.

"În Piata Avram Iancu vor exista si 30 de standuri ale unor mestesugari autentici din toată tara, cu specific divers: pielărie, fierărie, opincărie, sticlărie, bijuterie, pictură, grafică etc.. De asemenea, va exista si o zonă dedicată rulotelor cu specific culinar", a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Sursa: rador

Citește și Sfatul medicului - ce să faci dacă suferi de o boală gravă

Articole înrudite