-

În Spania, călătorii care vin din străinătate vor sta în carantină 14 zile

După Statele Unite, cu 1.400.000 de îmbolnăviri şi aproape 82.000 de decese, Spania este a doua ţară afectată, cu 269.000 de cazuri, însă numărul morţilor este de aproximativ 27.000 cu aproape 180 mai mult decât ieri, plasând această ţară pe locul trei în Europa, după Marea Britanie şi Italia.

Guvernul de la Madrid urmează să anunţe un ajutor de aproximativ 1.000 de euro pentru familiile vulnerabile şi impune carantina pentru toate persoanele care vin din străinătate.

Ministerul Sănătăţii a permis ca, în interiorul oraşelor, să fie diferenţiate cartiere care pot depăşi etapele în funcţie de indicatorii stabiliţi.

Este cazul unor localităţi din regiunile Valencia, Castilla şi Leon şi Catalonia. Noutăţile la această oră sunt asteptate de la guvern care va anunţa adoptarea ordonanţei privind un ajutor pentru persoanele vulnerabile menit să dureze şi după pandemie.

Pe de altă parte, autorităţile au anunţat că se impune carantina de 14 zile pentru călătorii care vin din străinătate.

Măsura, care până acum nu a fost aplicată în Spania, intră în vigoare de vineri, 15 mai.

Controalele la frontieră, atât în aeroporturi, cât şi pentru călătoriile maritime, rămân în vigoare până la 24 mai.

Este permis accesul pe teritoriul Spaniei cetăţenilor spanioli, străinilor cu permis de rezidenţă în Spania, şi al lucrătorilor cu contracte temporare. Transportul de mărfuri continuă să funcţioneze fără restricţii pentru garantarea aprovizionării.

Sursa: rador

Foto: pixabay

banner 600 a 2

Articole înrudite