-

Vacanţele de iarnă din Delta Dunării încă aşteaptă să fie planificate

Judeţul Tulcea nu are nicio localitate carantinată din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, dar chiar şi în aceste condiţii turiştii sunt rezervaţi în a-şi programa vacanţa de sărbătorile de iarnă în Delta Dunării.

Unii operatori turistici care-şi menţin ofertele şi în sezonul rece au contraatacat cu oferte tot mai tentante, una dintre ele constând în testări rapide gratuite pentru oaspeţi.

Alte oferte făcute publice de proprietarii unităţilor de cazare din Deltă constau în acordarea unei nopţi gratuite la achiziţia unui pachet de două nopţi de cazare, oferta fiind valabilă doar în primele două decade ale lunii viitoare.

În ciuda ofertelor, rezervările se lasă aşteptate şi puţini operatori se mai gândesc să organizeze sărbătorile pe rit vechi.

Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată că, în primele nouă luni ale acestui an, numărul turiştilor în judeţul Tulcea a fost cu 28,34% mai mic decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce în luna septembrie, scăderea a fost de doar 3,14% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Sursa: rador

Foto: pixabay

Articole înrudite