-

Toate persoanele care ajung în Marea Britanie vor trebui să facă două teste anti-COVID în primele10 zile de la sosire

Toate persoanele care ajung în Marea Britanie, inclusiv din România, vor trebui să facă două teste anti-COVID în primele10 zile de la sosire.

Rămâne în vigoare şi regula de până acum, care impune un test negativ înainte de îmbarcare şi izolarea pentru 10 zile pe teritoriul britanic. Un anunţ oficial este aşteptat în câteva ore.

Autorităţile britanice încearcă prin cele două teste suplimentare să controleze noile variante de virus mai contagioase. Restricţiile severă şi vaccinarea masivă au dus la o scădere de aproape şase ori a numărului de infectări în câteva săptămâni.

O furtună de zăpadă perturbă, însă, ritmul campaniei de imunizare - după cum transmite corespondenta noastră la Londra Aura Neag.

Meteorologii numesc vremea geroasă care a cuprins Regatul Unit "Bestia din Est". Furtuna Darcy a adus zăpadă abundentă, care este un fenomen destul de rar în Marea Britanie, polei şi un vânt puternic, ceea ce creează probleme majore pe aproape întreg teritoriul ţării.

Din această cauză, sute de centre de vaccinare au fost închise temporar, fie pentru că sunt probleme cu aprovizionarea de vaccin, fie pentru că este prea periculos pentru pacienţi să ajungă la ele.

Campania de vaccinare a populaţiei anti-COVID în Marea Britanie continuă să aibă mare succes. Până acum au fost inoculaţi cu prima doză 13 milioane de britanici, alte sute de mii făcând şi rapelul.

Înainte ca furtuna Darcy să ajungă în Marea Britanie sistemul naţional de sănătate a vaccinat până la o jumătate de milion de pacienţi pe zi. Ieri au fost inoculat aproape 280.000 de britanici.

Marea Britanie a înregistrat până acum peste 110.000 de victime ale pandemiei. Impactul campaniei de vaccinare şi cea de a treia carantină naţională, în vigoare de mai bine de o lună, arată însă o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei pandemice.

În ultimele zile numărul deceselor şi al infectărilor a scăzut semnificativ.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite