-

Bulgaria va deschide sezonul turistic estival la 1 mai

Bulgaria, aflată în noul val al pandemiei, dă asigurări că va deschide sezonul turistic estival la 1 mai. Autorităţile de la Sofia, au anunțat că până atunci, vor fi vaccinaţi cei peste 200.000 de angajaţi din industria turistică.

Sezonul pe litoral va începe în acest an mult mai devreme, pentru a cuprinde sărbătorile de Paşte, care atrag turişti în primul rând din ţările vecine.

Ministrul sănătăţii, Kostadin Anghelov, a anunţat că turiştii străini vor alege între trei variante: să fie vaccinaţi, cu test PCR negativ sau cu document că au anticorpi COVID. Până la 1 mai vor fi vaccinaţi cei peste 200.000 de angajaţi din industri turistică.

Cetăţenii din ţări din afara Uniunii vor putea intra cu adeverinţă pentru vaccinuri aprobate în aceste ţări. Vor fi asigurate coridoare verzi pentru turiştii străini. Companiile vor investi în îmbunătăţirea măsurilor antiepidemice.

Restaurantele vor funcţiona în schimburi, cu ocuparea nu mai mult de jumătate din blocuri.

Preşedintele Asociaţiei Operatorilor Turistici, Dimităr Popov, a avertizat că Bulgaria se află acum în zona roşie pe harta Uniunii şi acesta este factorul cel mai important pentru lansare campaniei. Nu ne putem aştepta la un sezon bun, cu indicatorii epidemiologici din ultimele săptămâni - a spus Popov, adăugând: turismul bulgăresc contează în acest an pe oaspeţii din ţările vecine, în primul rând în România. Sub semnul întrebării este Rusia. 31 de companie aeriene au depus cereri pentru zboruri charter până la Varna şi Burgas. Din Germania sunt aşteptate 3.000 de zboruri, din Polonia 1500, Cehia şi Marea Britanie câte 900. Aeroportul din Varna se pregăteşte pentru 1,2 milioane de turişti în sezonul estival. În acest an, operatorii germani îşi completează rezervările cu turişti din alte ţări, printre care România. Plăţile în avans sunt minime, ceea ce menţine securitatea în sectorul hotelier, a spus preşedintele asociaţiei operatorilor turistici, citat de Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite