-

Nici în acest an nu va avea loc expoziția florală "Simfonia lalelelor"

Este al doilea an din istoria sa când cea mai mare expoziție de flori din România (n.r. Pitesti) nu are loc din cauza pandemiei de coronavirus. Ar fi fost al 44 an cu flori si mulți vizitatori din țară și străinatate.


Totuși, cei care ajung in orașul lalelelor pot admira frumoasele lalele pentru că au fost plantate și sunt aproape de înflorire aproximativ 150 000 de lalele (un pic mai puțin decât populația orașului care este de aprox. 170.000 de locuitori). Vor fi câteva evenimente, în funcție de evoluția pandemiei, iar vizitatorii se pot bucura de frumoasele flori.

Sunt multe excursii deja anunțate pentru perioada următoare, cele mai multe cu plecare din București, aflam de la Constantin Pasol - corespondent Radio Antena Satelor.

O agentie propune o excursie sub genericul "Simfonie și conace din Argeș" cu plecare din Dealul Patriarhiei. Traseul este Bucuresti – Potlogi – Golesti –- Pitesti, cu doar 80 lei de persoană. Se vizitează Ansamblul Palatulului Brancovenesc de la Potlogi, Dâmbovița, la numai 40 km de Bucuresti și Curte Domneasca de la Potlogi, ridicata in sec XVII de Constantin Brancoveanu, Conacul Goleștilor, Argeș și Muzeul în aer liber al Viticulturii și Pomiculturii.

Se vizitează Conacul, unde se află Tronul si Biroul lui Carol I al Romaniei, piese din mobilier de epoca. Conacul a fost construit in anul 1640, de Stroe Leurdeanu, este singura constructie laica medievala fortificata din Romania.
De asemenea, se va face o vizita si la Vila Florica – Conacul Bratianu–din Ștefănești, Argeș, constructie absolut incantatoare, asezat in parcul imens reprezinta o oaza de liniste, meditatie si frumos. Este casa natala a familiei Bratianu, o dinastie civila care a dat Romaniei nu mai putin de trei prim-ministri.

Si, evident, Piteștiul și frumoasele lui lalele.

Articole înrudite