-

Ziua Mondială a Turismului, celebrată pe 27 septembrie

Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită pe 27 septembrie, prilej pentru a celebra celebra „Rutele cultural turistice”, un proiect care urmărește dezvoltarea de produse turistice durabile, atractive, prin implicarea tuturor actorilor de profil, dar și a comunităților locale.

Printre cele mai importante rute se remarcă cea transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova, dezvoltată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova, aflam de la Viorel Grosu - corespondent Antena Satelor.

Călătoria spre descoperirea esenței spiritului comunitar și a creativității sale artistice se desfășoară pe suprafața a 16 județe din țara noastră și 3 raioane de peste Prut.

În fiecare an, pe data de 27 septembrie, 159 de state şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, sărbătoresc Ziua Mondială a Turismului – un adevărat un prilej de conștientizare a importanței turismului la nivel mondial, cât și a valorii sale sociale, culturale și economice.

În contexul situației provocate de pandemia SARS-CoV-2, pentru 2021, tema stabilită este „Tourism for inclusive growth” („Turism pentru creșterea incluzivă”).

Tema își propune să promoveze valoarea socială, culturală, politică și economică a acestui sector, alături de contribuția pe care o poate aduce la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Celebrarea unei Zile Mondiale a Turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a OMT din septembrie 1979, de la Torremolinos (Spania), pentru data de 27 septembrie.

Foto: ro.m.wikipedia.org