-

Avertisment pentru cetăţenii români care călătoresc în Danemarca şi Grecia

Ministerul de Externe avertizează cetăţenii români că autorităţile din Danemarca au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 mai, anul viitor.

În acest context, diplomaţia de la Bucureşti le recomandă românilor să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor un act de identitate valabil şi să consulte site-ul de internet şi aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi utile.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Federaţia Marinarilor greci (PNO) a anunţat începerea unei greve de 48 de ore, cu posibilitatea prelungirii.

În intervalul menţionat, toate cursele de feribot şi serviciile de asistenţă portuară aferente acestui segment vor fi suspendate, precizează un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_en, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă', cu informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Foto: pixabay