Cu mocăniţa printre comorile Maramureşului
Maramureşul este unic datorită stilului de viaţă clasic românesc, care pune accent pe obiceiuri, religie şi o cultură aparte. În combinaţie cu peisajele rurale demne de admirat, această regiune a devenit regina frumuseţilor autohtone. Iată câteva dintre locurile pe care le poţi vizita: Staţiunea Borşa Aici turismul este foarte bine dezvoltat, iar staţiunea atrage şi prin una dintre mai înalte trambuline naturale din Europa (de 113 m), pe care pe timp de iarnă se pot face sărituri cu schiurile.
14 Septembrie 2015, 08:13
De asemenea, în staţiune se pot găsi şi izvoare cu ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene şi feruginoase şi ieşiri vulcanice în pământ, folosite în tratarea diverselor afecţiuni renale şi a bolilor pulmonare.
Lungimea localităţii de-a lungul şoselei este de 52 km, fiind una dintre cele mai lungi aşezări din ţară.
Parcul Naţional din Munţii Rodnei
Este cel mai vizitat obiectiv turistic din Maramureş şi cea mai mare arie protejată din nordul României. Include obiective turistice precum Ponorul Bătrâna, Peştera şi Izbucul Albastru al Izei, Peştera din Valea Cobăşel, Piatra Rea, Bila - Lala, Izvoarele Mihăiesei.
Rezervaţia Pietrosul Rodnei
Este cea mai mare rezervaţie naturală complexă din nordul ţării, iar Vârful Pietrosul Rodnei este şi cel mai înalt vârf din întregul lanţ al Carpaţilor Orientali, având 2.303 m. Cei care se încumetă să ajungă până aici sunt răsplătiţi cu o privelişte magnifică, inclusive cu lacuri glaciare.
Bârsana şi alte mănăstiri din patrimoniul UNESCO
Maramureşul istoric ascunde o colecţie impresionantă de biserici şi mănăstiri specifice zonei. Printre acestea se enumără opt biserici din lemn, care au fost introduse în patrimoniul mondial al UNESCO: Biserica de lemn din Bârsana, Budeşti, Josani, Deseşti, Poienile Izei, Şurdeşti, Plopiş, Ieud Deal şi Rogoz.
Citeste articolul complet pe monitorulbt.ro
Sursa foto: cffviseu.ro