Emisiunea de mărci poştale "Bun venit în România!" - în magazinele de specialitate, de miercuri
Emisiunea de mărci poştale 'Bun venit în România!' - alcătuită din şase valori nominale, reunite şi în bloc de şase timbre nedantelate - este disponibilă de miercuri în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online Romfilatelia, informează un comunicat al societăţii transmis luni AGERPRES. Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei al emisiunii dezvăluie un peisaj din Delta Dunării, arată sursa citată.
26 Iulie 2017, 08:14
Intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991 ca Rezervaţie a Biosferei, delta reprezintă una dintre cele mai întinse zone umede din lume, cu peste 400 de lacuri, păduri de stejari şi frasin, dune de nisip şi plaje sălbatice pe litoralul marin deltaic.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei este înfăţişat Turnul cu Ceas din oraşul Sighişoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetăţii care s-au păstrat până în prezent, din totalul iniţial de 14.
Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei. Izvorul său este unul puternic, alimentat de un curs de apă subteran ce străbate munţii Aninei. Frumuseţea zonei este reprezentată şi de maiestuosul cerb carpatin.
Timbrul cu valoarea nominală de 4 lei este reprezentat de Mănăstirea Voroneţ. Este una dintre faimoasele mănăstiri pictate din sudul Bucovinei, în judeţul Suceava. A fost construită de Ştefan cel Mare în 1488, pentru a marca victoria Bătăliei de la Vaslui.
Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei înfăţişează mocăniţa şi decorul natural prin care aceasta îşi face drumul.
Meşteşugul ceramicii de Horezu, înscris în 2012 de UNESCO pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei. Alături de ceramică de Horezu este reprezentată o scoarţă ţărănească ale cărei colorit şi model decorativ sunt specifice zonei Olteniei.
Cele şase mărci poştale ale emisiunii 'Bun venit în România!' sunt completate de un set de şase maxime şi un set de două plicuri prima zi iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă şi blocul de 6 timbre nedantelate.
Sursa: AGERPRES