Fă și tu o vizită la Muzeul Iluziilor!
Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală sau un uriaș generator Van De Graaff.
04 Iunie 2018, 06:22
Ori poate un theremin, instrumentul muzical la care poţi cânta fără să îl atingi.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care îi aşteaptă pe vizitatori, pentru prima oară, în Reşiţa la primul Muzeu al Iluziilor din România, care va fi deschis începând de astăzi, 4 iunie, şi până în data de 24 iunie, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa.
Conceptul este unul unic în România şi are un caracter interactiv ? vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar şi prin explicaţiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcţionare şi va face demonstraţii live.
Totodată, proiectul este unul mobil şi îşi propune, să ajungă în toate marile oraşe ale României. Deşi este o premieră pentru ţara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile oraşe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiţie în acest sens.
Muzeul Iluziilor îşi conduce vizitatorii prin trei mari capitole, fiecare dintre ele destinată unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra şi vor deveni, pentru câteva minute, subţiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici. Iluziile optice vor avea şi ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voinţa şi inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsuraţ cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile. A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experienţe unice: aici, vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să îşi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.
Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau numerele de telefon 0726519941, 0752690245. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 15 lei. Muzeul Banatului Montan din Reşiţa va fi deschis în fiecare zi de la ora 9:00-19:00.
RADOR