Şapte minuni ale lumii mai puţin cunoscute populaţiei
Cu toţii știm despre atracțiile turistice, precum Colosseumul, Marele Zid Chinezesc și Taj Mahal. Dar în lume există şi alte obiective grandioase, despre care nu au auzit nici cei mai pasionaţi călători din lume.
26 Februarie 2016, 08:54
Şi acestea sunt demne de atenția noastră. Jurnalul Quora a publicat şapte minuni ale lumii necunoscute lumii până acum.
Marea Moschee Djené din Mali
Moscheea Djené este cea mai mare clădire din argilă aluviară din lume. Situată în orașul vechi Djené, moscheea a fost inclusă, în anul 1988, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În acest moment, moscheea este închisă pentru turiști. Se crede că decizia a fost luată în anul 1996, după efectuarea la zidurile sale a unei sedinţe foto pentru revista Vogue.
Chand Baori din India
Complexul arhitectural Chand Baori, situat în micul sat indian Abhaneri, este una dintre cele mai vechi și mai adânci fântâni în trepte din lume. Structura gigant, care seamănă cu un piramidă inversată, coboară în subteran cu peste 30 de metri, pe trei dintre pereții acesteia existând, într-o simetrie perfectă, 3500 de trepte, care duc spre apă – un mic lac de culoare verde tulbure.
Oamenii de știință continuă să discute dacă fântâna a fost construită între secolele IX – XI sau în anii 600 înaintea erei noastre.
Podul Vechi din Bosnia-Herzegovina
Podul pietonal peste râul Neretva din oraşul Mostar este o copie modernă a podului vechi, complet distrus de luptătorii croați în anul 1993. Podul din Mostar este un obiectiv al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Una din distracţiile tradiţionale ale turiștilor şi unul din mijloacele de câştig ale tinerilor din oraș o constituie săriturile de pe Podul Vechi în râul Neretva (înălțimea săriturii depinde de nivelul apei în râu – de la 24 până la 30 de metri).