Tratamente la poalele Munţilor Rodnei
Sângeorz-Băi, mai demult Sângiorgiul Român, este un oraş staţiune localizat în partea de nord-est a judeţului Bistriţa-Năsăud, în zona Transilvania. Localitatea este staţiune balneoclimaterică, la o altitudine de 435-450 de metri, la 56 de kilometri de municipiul Bistriţa şi 31 de kilometri de Năsăud, la confluenţa pâraielor Borcut şi Cormaia cu Someşul Mare, fiind traversată de râul Someşul Mare. Faţă de judeţul Botoşani, localitatea turistică se află la o distanţă de aproximativ 218 kilometri, ce poate fi parcursă cu automobilul în aproape patru ore.
10 Decembrie 2015, 06:48
Cei ce nu deţin mijloc de transport propriu, pot apela la serviciile feroviare sau la autocare, însă timpii de parcurs se pot majora. Cel puţin cu trenul, în lipsa unei legături directe, botoşănenii vor putea apela la garnitura pe relaţia Iaşi-Timişoara, dar care va putea fi luată abia din Vereşti.
De asemenea, trenul trebuie schimbat la Câmpulung Moldovenesc. Cei care au mai fost la tratament în această staţiune susţin că merită toate eforturile.
"Ape tămăduitoare" cunoscute de secole
Apa minerală utilizată în staţiunea balneoclimaterică, colectată dintr-un total de nouă izvoare, face din localitate o staţiune de munte îndrăgită de turişti, în special de cei care urmează un tratament climateric pentru mai multe tipuri de afecţiuni.
Aerul curat de munte este un alt avantaj al acestei localităţi de la poalele Munţilor Rodnei.
Staţiune cu regim permanent, cunoscută ca destinaţie balneară începând cu Secolul al XVII-lea, Sângeorz se bucură de o climă montană moderată cu veri reci.