-

Zodiacul etrusc. PRIMĂVARA. Zodia THESAN (29 mai - 20 iunie)

Zodiacul etrusc este de departe cel mai interesant horoscop pe care îl puteți găsi în spațiul virtual. Deși cu o vechime considerabilă - zodiacul etrusc exista înainte de fondarea Romei - acesta a ieșit la iveală de curând, acesta este și motivul pentru care a cucerit rapid spațiul online.

 

 

 

Divinitatea etruscilor care patronează această zodie este Thesan, zeița zorilor și a începuturilor, protectoarea femeilor însărcinate și zeița nașterilor, fiind invocată adesea la venirea pe lume a unui copil. Ca și Nortia, zeița sorții, ea este cea care determină viitorul nou-născutului. Este... „ursitoarea”.

Cei născuți în zodia Thesan se spune că trebuie să cerceteze circumstanțele nașterii lor. Dacă s-au născut în zori, vor fi mereu sprinteni, odihniți, capabili să muncească mult pentru a-și împlini destinul și visele. Dacă s-au născut în plină zi, atunci vor fi luminoși și calzi și vor afla mereu răspunsul potrivit la întrebările pe care și le pun. Dacă s-au născut la apus, atunci vor avea multe obstacole de trecut în prima parte a vieții, dar vor afla bunăstarea, liniștea și dragostea o dată trecut pragul maturității. În fine, cei născuți noaptea vor cunoaște vitregiile vieții, dar vor ieși teferi din ele, dacă își vor afla prietenii potriviți.

De asemenea, întâmplările din copilărie își vor lăsa amprenta asupra vieții lor.

Lecția lor de viață este să nu se lase doborâți și să nu urască. Dragostea este cea care îi va salva.

Ca părinți, nativii zodiei nu vor repeta greșelile propriilor genitori. Ei vor fi blânzi, înțelegători, apropiați de odraslele lor, cărora le vor fi mereu sprijin și le vor arăta calea cea dreaptă.

În 2016, astrele se arată benefice chestiunilor legate de familie și de casă, mai ales până la jumătatea lunii mai. Este perioada optimă să porniți o renovare, să vă cumpărați o locuință ori să... creșteți numărul membrilor familiei - sunt la fel de posibile mariajul sau aducerea pe lume a unui copil (nu neapărat în ordinea aceasta, se poate și concomitent - mai ales că e în trend să faci nunta o dată cu botezul!). A doua jumătate a anului este propice pentru activitățile recreative - vă descoperiți un hobby sau faceți o investiție serioasă pentru un hobby pe care îl aveți deja (se poate și una și alta - adică descoperirea hobby-ului și investiția -, iar pentru unii asta poate însemna un yacht... sau o canotcă!). Ideea este că anul e mai ușor decât pare, pentru nativii zodiei.

Zodiacul etrusc este împărțit în 16 perioade (aproape) egale, de 22 sau 23 de zile, în grupe de câte 4, respectând cele 4 anotimpuri. Pentru a afla ce destin aveți, după ZODIACUL ETRUSC, este suficient să dați CLICK pe fiecare zodie în parte.

PRIMĂVARA
LARAN (21 martie - 12 aprilie) 
TURAN (13 aprilie - 5 mai)
NETHUNS (6 mai - 28 mai)
THESAN (29 mai - 20 iunie)

VARA
CAUTHA (21 iunie - 14 iulie)
ANI (15 iulie - 6 august)
TURMS (7 august - 30 august)
UNI (31 august - 22 septembrie)

TOAMNA
MENRVA (23 septembrie - 14 octombrie)
FUFLUNS (15 octombrie - 6 noiembrie)
ALPAN (7 noiembrie - 28 noiembrie)
NORTIA (29 noiembrie - 20 decembrie)

IARNA
TAGES (21 decembrie - 12 ianuarie)
VOLTUMNA (13 ianuarie - 3 februarie)
TINIA (4 februarie - 26 februarie)
TUCHALCHA (27 februarie - 20 martie)