-

Zodiacul etrusc. PRIMĂVARA. Zodia NETHUNS (6 mai - 28 mai)

Zodiacul etrusc rămâne una dintre cele mai interesante revelații ale științelor auspicionale din ultimul secol. Deși foarte vechi, zodiacul etrusc a fost redescoperit de puțină vreme, dar începe să câștige notorietate.

 

 

 

Pentru nativii acestei zodii, viața este un necontenit izvor... al cunoașterii, al bunăstării sau al sentimentelor bune. În general, cei născuți sub semnul zeului etrusc Nethuns vor avea o viață care nu va cunoaște prea multe griji, pentru că Nethuns - care va deveni ulterior Neptun, zeul mării - era o zeitate a apelor dulci. El era protectorul izvoarelor și al fântânilor. Dar prin izvoare și fântâni noi vom înțelege: cunoaștere - în primul rând, sentimente - în cel de al doilea rând, avuții - în al treilea (și ultimul rând).

Cei mai norocoși dintre nativi vor avea parte de toate acestea: minte ascuțită, dragoste și bani. Alții se vor adăpa doar de la unul sau cel mult două dintre aceste „izvoare” ale existenței umane.

Lecția de viață a celor născuți sub acest semn este să nu uite că izvoarele pot seca, dacă nu sunt îngrijite, sau că pot fi „spurcate” atunci când lași să fie aruncate în ele elemente „necurate” ale vieții. Cei care înșeală, mint ori fac rău cuiva vor vedea cum izvoarele de la care se adapă se vor umple cu mâl și apoi vor seca.

O viață curată, cu respectul legilor morale, le va garanta o existență mulțumitoare și îndestulată.

În 2016, nativii zodiei vor avea noroc în dragoste și în carieră, începând cu a doua jumătate a anului. Primele luni reprezintă în schimb o perioadă de prospectare a ceea ce-și doresc, a țintelor pe care și le-au propus, pentru a construi cel mai eficient plan de atac. Este posibil ca, urmând această politică a pașilor mărunți (fie că e vorba de locul de muncă sau de persoana iubită) să întâmpine și eșecuri, să cadă. Sfatul care li se potrivește este: ridică-te și scutură-ți genunchii, apoi mergi mai departe! Răsplata nu va întârzia să apară - către sfârșitul verii sau începutul toamnei, pentru cei mai mulți dintre nativi.

Zodiacul etrusc este împărțit în 16 perioade (aproape) egale, de 22 sau 23 de zile, în grupe de câte 4, respectând cele 4 anotimpuri. Pentru a afla ce destin aveți, după ZODIACUL ETRUSC, este suficient să dați CLICK pe fiecare zodie în parte.

PRIMĂVARA
LARAN (21 martie - 12 aprilie) 
TURAN (13 aprilie - 5 mai)
NETHUNS (6 mai - 28 mai)
THESAN (29 mai - 20 iunie)

VARA
CAUTHA (21 iunie - 14 iulie)
ANI (15 iulie - 6 august)
TURMS (7 august - 30 august)
UNI (31 august - 22 septembrie)

TOAMNA
MENRVA (23 septembrie - 14 octombrie)
FUFLUNS (15 octombrie - 6 noiembrie)
ALPAN (7 noiembrie - 28 noiembrie)
NORTIA (29 noiembrie - 20 decembrie)

IARNA
TAGES (21 decembrie - 12 ianuarie)
VOLTUMNA (13 ianuarie - 3 februarie)
TINIA (4 februarie - 26 februarie)
TUCHALCHA (27 februarie - 20 martie)