De la umăr până-n vârful degetelor! Ce spun mâinile tale despre destinul tău (sau un altfel de ghicit în palmă)
Nu este vorba despre clasicul "ghicit in palma"! Forma braţelor, a palmelor, a degetelor, precum şi modelul de creştere a unghiilor sunt repere care vorbesc despre latura noastră psihologică. Studiile psiho-antropologice spun că un anumit tip de dezvoltare a braţelor determină un model de structurare a psihicului.
06 Iunie 2015, 05:22
Braţele scurte cu musculatură normală
Braţele mai scurte, raportate la un corp armonios, caracterizează persoanele calculate, însă inventive şi cu o intuiţie specifică detectivilor celebri.
Braţele de mărime normală
O statură medie, cu muşchi ai braţelor dezvoltaţi, este cel mai frecvent întâlnită la est-europeni, acest tip de braţe fiind corelat cu o fire uşor instabilă, uneori impulsivă, înclinată spre practic, util şi casnic, iubitor şi devotat familiei chiar dacă la bărbaţi există o relativă tendinţă spre infidelitate. Aceasta este determinată de aceiaşi hormoni androgeni care determină şi creşterea musculară. O persoană de statură medie sau înaltă cu o musculatură normal dezvoltată este în peste 60% din cazuri condusă mai mult de principii stricte, greu de influenţat, un ins cu multe probleme interioare despre care nu vorbeşte deschis decât extrem de rar, dar cu un coeficient de inteligenţă de obicei mediu sau peste medie.
Braţele lungi
Dacă musculatura este dezvoltată şi dacă persoana este înaltă şi cu braţe lungi, este o fire mai puţin tandră, deseori egoistă, sigură pe sine, dornică de dominanţă. În sens pozitiv, se poate remarca prin sinceritate şi simţ al responsabilităţii. În cazul unei musculaturi puţin evidente, la persoane cu braţe lungi şi cu o constituţie delicată se remarcă lipsa de încredere în sine şi în cei din jur.
Mâinile şi degetele
Mişcările mâinilor şi degetelor în timpul diferitelor activităţi influenţează activ diferite zone din creier, inclusiv cele implicate în procese psihice complexe. De exemplu, o mână cu degete musculoase presupune o activitate mai grea, care cere forţă a mâinilor. Ca urmare, creierul care comandă şi ajustează aceste mişcări va fi altfel solicitat decât în cazul folosirii degetelor pentru ţesut sau pentru tastele calculatorului. Dimpotrivă, lungimea degetelor şi forma de creştere a unghiilor sunt puţin influenţate de activităţile zilnice, fiind mai mult o expresie genetică, având reflexii şi în configurarea psihicului.
Încheieturile mâinilor
În cazul în care nu sunt foarte groase, aceste tipuri de articulaţii ne permit să descifrăm unele aspecte legate de psihologic. Astfel, articulaţia ascunsă practic de ţesutul moale apare mai ales la persoane cu puternice instincte agresive şi sexuale care-şi pot totuşi frâna aceste porniri prin puterea nemăsurată a laturii raţionale. Este astfel vorba despre persoane cu un puternic autocontrol, adaptabile şi care de obicei îşi ating scopul. Articulaţiile delicate nu sunt nici pe departe mai nobile decât articulaţiile groase, aşa cum se credea în trecut. Articulaţiile firave apar cel mai frecvent la persoane cu o viaţă interioară bogată, cu imaginaţie dezvoltată, dar care pot fi încorsetate în cazul unui mediu social neprielnic. Sunt, de obicei, persoane mai labile psihic, deseori indecise şi ezitante, care, deşi dotate cu inteligenţă, iau de multe ori decizii importante greşite.
Aspectul degetelor
Degetele scurte şi groase demască, în 85% din cazuri, un individ înclinat spre tehnică, apt să găsească soluţii pentru orice problemă. Îndemânarea este punctul său forte, pentru că degetele scurte şi groase aparţin celor care au o gândire limpede şi învaţă cu uşurinţă. În majoritatea cazurilor sunt buni familişti, buni părinţi.
Degetele scurte şi subţiri demască aceleaşi trăsături ca şi în cazul degetelor scurte şi groase, însă de această dată este vorba de persoane mai comode, mai puţin active, mai lente şi nu la fel de obiective în raţiune.
Degetele scurte şi noduroase denotă trăsături asemănătoare celor descrise la degetele scurte şi groase, însă de această dată ne lovim de un individ cu multe idei preconcepute, uneori impulsivitate, invidie şi în anumite cazuri fire răzbunătoare. În schimb, aceste degete sunt remarcate la personalităţi puternice, foarte stabile şi devotate celor apropiaţi.
Degetele de lungime medie, musculoase sunt specifice bărbaţilor cu tendinţe puternice de dominanţă. Atât femeile, cât şi bărbaţii cu degetele musculoase sunt mai mult raţionali şi practici decât afectuoşi sau tandri, însă sentimentele adevărate îi pot schimba. De asemenea, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, există o tendinţă evidentă de a flirta.
Degetele de mărime medie, subţiri sunt specifice persoanelor care se conformează de obicei regulilor, au iniţiativă, care sunt blocate de factorii sociali, dar au inteligenţă peste medie în 80% din cazuri.