-

ANAF verifică circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor din import

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi cei ai Direcţiei Generale a Vămilor verifică circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor din import într-o operaţiune care se desfăşoară la nivel naţional, denumită "Demetra".

Inspectorul general adjunct al Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, Aurelian Constantinescu a explicat: „Prin structurile Direcţiei Generale a Vămilor şi Direcţia Antifraudă s-a desfăşurat şi se desfăşoară o acţiune de verificare pe linia punerii în liberă circulaţie, respectiv livrărilor intracomunitare, a mărfurilor provenite din spaţiul extracomunitar. În cadrul Direcţiei Generale a Vămilor s-au făcut verificări operative referitoare la privind felul, cantitatea, valoarea, originea mărfurilor declarate, s-au verificat documentele anexe la declaraţia vamală şi societăţile care au rulat astfel de operaţiuni sunt cuprinse într-un plan de control ulterior, pe baza analizei de risc, întrucât importurile derulate cu astfel de produse prezintă risc fiscal ridicat”.
Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, formată din companiile de retail alimentar din ţară, afirmă că sprijină autorităţile în combaterea comerţului ilicit, însă atrage atenţia că ar putea apărea blocaje în aprovizionarea cu legume şi fructe. Într-un comunicat, asociaţia precizează că maşinile de mare tonaj, inclusiv cele care provin din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF pentru control, dar produsele se deteriorează, deoarece inspectorii nu fac faţă volumului mare de marfă.

RADOR

Foto: Pixabay.com

Articole înrudite