-

Care sunt beneficiile rezultate din impozitarea bacşişului

Creşterea calităţii serviciilor şi scoaterea la lumină a banilor negri din sistem sunt câteva din avantajele proiectului de lege privind impozitarea bacşişului, consideră preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere, Călin Ile.

Iniţiativa legislativă a trecut de Senat şi urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Călin Ile a declarat pentru Radio România Actualităţi că, dincolo de controversele iscate de acest proiect, beneficiile sunt mult mai importante.

Aş spune, în primul rând, că va creşte calitatea serviciilor, lucru pe care îl aşteptăm cu toţii, deoarece va exista o corelaţie, o intenţie, a angajatului de a presta mai bine, pentru că va primi un bacşiş mai mare.

În al doilea rând, aş spune că sumele colectate şi încasate ca bacşiş vor creşte pentru că vor atinge şi alte segmente, cele plătite cu cardul şi cele plătite prin virament, care astăzi nu prea plătesc acest bacşiş, deci ospătarii trebuie să fie liniştiţi că vor încasa mai mult decât până acum.

Al treilea punct este, sigur, scoatem la lumină o bună parte din bani negri şi nu în ultimul rând, şi statul va încasa o sumă importantă, spunem noi, de bani, din acest bacşiş.

Potrivit proiectului de lege adoptat de Senat, în restaurante şi baruri bacşişul încasat de la clienţi va fi trecut pe bonul fiscal, indiferent de modalitatea de încasare a acestuia.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com