-

Mediu

Nivelul radiaţiilor în România este în limite legale, nu se înregistrează depăşiri de indicatori după explozia care a avut loc joia trecută în nordul Rusiei, într-un poligon militar.

Declarația aparține preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţii Nucleare, Rodin Traicu: „Răspunsul este categoric nu. În România există o reţea naţională de monitorizare a radioactivităţii mediului, compusă din 17 staţii fix amplasate pe teritoriul României, în totalitatea sa, care monitorizează prin măsurători orare permanent, 24 de ore din 24 de ore, aerosolii, depunerile fixate, radioactivitatea în apă şi radiaţiile Gamma. Pe site-ul Agenţiei /.../ de la Viena nu a apărut nicio informaţie referitoare la o creştere a nivelului de radiaţii şi, la fel, nici pe site-urile organizaţiilor din ţările limitrofe”.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Un cutremur cu magnitudinea 3,8 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora locală 20:17, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Un număr de 32 de judeţe intră miercuri la ora 12:00 sub Cod galben de averse torenţiale şi vijelii, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Valul de căldură va persista şi astăzi în ţara noastră, mai ales în zonele de câmpie, unde disconfortul termic va fi accentuat.