-

Numărul bolnavilor confirmaţi cu noul coronavirus a ajuns în ţara noastră la 25, cu cinci persoane declarate vindecate şi externate.

Opt cazuri noi au fost anunţate numai în această după-amiază, toate în capitală. Cele 20 de persoane purtătoare în momentul de faţă ale virusului Covid-19 sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova. Grădiniţele, şcolile şi liceele, de stat şi private, se vor închide de mâine până cel puţin în 22 martie, iar autorităţile locale au anunţat închiderea creşelor din Timişoara, Oradea, Dâmboviţa şi Târgovişte. În ceea ce priveşte universităţile, acestea iau decizii unitare pentru fiecare instituţie în parte. Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, propune prelungrea duratei închiderii şcolilor: „Anunţarea suspendării cursurilor în unităţile de învăţământ până pe data de 21 aprilie. De asemenea, închiderea creşelor şi grădiniţelor - nu cred că este suficient ce s-a anunţat ieri şi vă spun şi de ce. Dacă elevii şi cadrele didactice vor şti că este să spunem o pauză de doar câteva zile, cu siguranţă nu va exista acea mobilizare ca pentru o perioadă mai mare de timp în sensul predării materiilor online sau video.”
Primarul general al capitalei a făcut apel la parlament şi la guvern să emită reglementări foarte clare, prin care angajatorii să le permită părinţilor să rămână în mod legal acasă, eventual să lucreze la domiciliu, astfel încât să poată sta cu copii o perioadă mai mare.

RADOR
Foto: Pixabay