-

41 de români sunt, în acest moment, infectați cu noul coronavirus, într-un oraș din landul Bavaria. Care este situația lor?

Ministerul de Externe prin Consulatul General al României la München s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu virusul COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din landul Bavaria.
Consulatul General al României la München a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare în regim de urgenţă pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc şi cetăţeni români. Potrivit datelor obţinute, un cetăţean român depistat pozitiv cu COVID-19 este internat într-o unitate medicală, starea sa fiind bună în acest moment. Totodată, se menţionează că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la această companie au fost testaţi pozitivi cu virusul COVID-19. Majoritatea sunt asimptomatici sau au forme uşoare. O parte dintre aceştia au ieşit din izolare, ca urmare a finalizării periodei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură. În context, Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat.

RADOR

Foto: Pixabay