-

Comuna Godeni din apropiere de Câmpulung Muscel este prima localitate din Argeș în care aproape toți locuitorii sunt izolați la domiciliu.

Din cauză că a devenit un potențial focar de infecţie cu coronavirus, comuna a fost aproape închisă, fiind filtre la toate intrările și ieşirile din localitatea musceleană.

În contextul eforturilor depuse pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19, autorităţile judeţene au decis sporirea măsurilor de supraveghere.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare s-a deplasat în nordul judeţului, unde încă de luni a dispus suplimentarea forţelor de ordine.

Poliţiştii şi jandarmii vor verifica de acum încolo cu mare vigilenţă respectarea ordonanţelor militare, o atenţie deosebită primind comuna Godeni şi municipiul Câmpulung, unde s-a înregistrat zilele trecute o înmulţire a celor infectaţi cu Covid-19.

Prefectul a anunţat că va creşte numărul forţelor de ordine în comunităţile cu cetăţeni întorşi din străinătate.

„Nimeni nu iese şi nimeni nu intră în localitatea Godeni, în afară de cei care respectă condiţiile din ordonanţele militare. Am rugat autorităţile locale să se implice, să discute cu cetăţenii, să le recomande să stea în casă. Nu avem indicii că focarul s-ar extinde, dar, totuşi, am luat măsurile ca şi cum localitatea ar fi închisă. În zona Câmpulung am delegat o mare parte a forţelor Jandarmeriei Argeş, pentru a verifica dacă cetăţenii respectă regulile”, a declarat prefectul.

Conform unor surse, aici, într-o singură zi, 12 persoane au participat la o înmormântare și au fost confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus. În prezent, mai multe teste prelevate de la alte persoane sunt în curs de verificare.

„Noi am realizat o anchetă epidemiologică rapidă și foarte consistentă. I-am identificat în mare parte, i-am izolat la domiciliu, dar având în vedere că, numai în două zile, numărul persoanelor pozitive s-a dublat și jumătate din acestea erau din zona Câmpulung, am considerat că nu putem să nu luăm măsurile necesare. Practic, am închis localitatea, am detașat polițiști și jandarmerie la toate intrările din Godeni, încât nimeni nu iese și nimeni nu intră” - a declarat prefectul județului Argeș.

Potrivit prefectului, a fost luată decizia suplimentării forțelor de ordine din cauză că autoritățile locale nu se implică așa cum ar trebui, rezultatul fiind nerespectarea măsurilor de prevenire a extinderii coronavirusului, prevăzute în ordonanțele militare.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut autorităților locale să-i facă pe localnici să înțeleagă faptul că trebuie să stea acasă, izolați, pentru a evita infectarea lor și a celorlalți.

O problemă importantă este, însă, și faptul că județul Argeș nu are capacitate proprie de testare pentru coronavirus, iar întârzierile în operarea testelor vor duce la o supraaglomerare a spitalelor.

Sursa: Constantin Pasol

Foto: pixabay.com

banner 600 h 3