-

Mălai copt (rețeta lui Radu Anton Roman)

În județul Suceava se face mălai dospit și din făină de hrișcă (o cereală mult cultivată în trecut și în Moldova, n.m.) măcinată, care-i negricios la culoare și tare bun la gust, fiind mai crescut ca cel de făină de păpușoi. (zice la început de secol Mihai Lupescu) Dacă după ce răstorni mămăliga ea crapă, vei face un drum. (Gorovei)


Omul de la orase e gras, palavragiu, da mereu din maini. E plin de ingamfare si marginit; fiindca mananca peste masura. Taranul nu cunoaste carnurile mari, sangerande si reumatismul, supele, tocaturile fierbinti si dintii stricati. El mananca mamaliga uscata (paine de porumb), peste uscat, masline.

Toata istoria Romaniei este lupta acestui om slab contra celor grasi; ea s-a incheiat cu triumful celui slab - marele razboi si exproprierea (Paul Morand)

Ingrediente

500 g malai de porumb
1 lingura de zahar
1 ceasca de smantana
1 litru de lapte
1 pahar cu faina de grau
2 oua
1 nuca de drojdie
150 g unt + 50 g pentru uns tava + 50 g la urma
sare, cata ii puneti

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu.Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu.

Articole înrudite