-

Dependenţa de telefon poate ruina copilăria

Vă lăsați copilul să folosească telefonul mobil? Petrece el ore întregi pe acest dispozitiv? Dacă ai impresia că este inofensiv să îi dai acces copilului la telefonul mobil, atunci ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a face acest lucru!

Când majoritatea dintre noi eram copii, telefoanele mobile nu existau. In prezent, dispozitivele au devenit un fenomen larg răspândit.

Aceste unelte de buzunar nu sunt mai puțin decât un mini-calculator. Dar, această tehnologie nu afecteazădoar adulții, ci și copiii. (PM)

Telefonul mobil nu mai reprezintă de ani buni un mijloc de comunicare, ci a devenit precum o extensie a corpului nostru, provocând dependenţe tot mai mari. Efectele negative ale acestei adicţii se văd nu numai în rândul adulţilor, ci mai ales în rândul copiilor.

Un studiu dat publicităţii de Statista.com arată că, în 2016, tot mai mulţi copii din Germania deţin un telefon mobil cu acces la Internet, studiu care poate fi extrapolat şi la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, 80% dintre copiii cu vârste între 12 şi 13 ani sunt posesorii unui smartphone cu acces la Internet, între 10 şi 11 ani – 71%, între 8 şi 9 ani – 38%, iar între 6 şi 7 ani – 12%.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Articole înrudite