-

Cum să dezgheți și să dezaburești mai repede geamurile

O problemă des întâlnită pe vreme de iarnă este înghețarea și aburirea geamurilor de la mașină. Iată și câteva sfaturi care vă pot ajuta în găsirea soluției optime pentru dezghețarea geamurilor de la mașină.

Dacă atunci când nu ești pe fugă, acest lucru n-ar fi un stres major, ce te faci atunci când ești deja în întârziere, copilul nu mai are stare pe bancheta din spate, iar tu îți imaginezi cât de greu se va circula și cât timp vei mai pierde și în trafic, și cu dezghețarea și dezaburirea geamurilor? Întrebarea care se pune este cum se dezgeata și dezaburesc mai repede geamurile? 

Porneste caldura si iesi din masina cat timp se incalzeste. Este mult mai eficient. Deschide putin si geamul la sofer, pentru ca aerul sa fie proaspat cand te urci in masina.

Poti incerca un lichid special pentru parbriz inghetat. Insa NU utiliza niciodata apa fiarta! Risti sa iti cumperi alt parbriz.

Daca ai cum, poti lasa deschis usor un geam pe timpul noptii. Astfel, nu vor mai ingheta. Riscul este, insa, ca la pornirea masinii sa ai necazuri cu geamurile aburite.

In ceea ce priveste dezaburirea geamurilor, poti incerca doua variante: fie incalzesti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul masinii. Pentru a incalzi geamul, foloseste-te de dispozitivul de incalzire a masinii la treapta maxima si ai grija sa ai grija ca ventilatia sa fie setata pe modul dezaburire, mai eficienta deoarece directioneaza fluxul de aer catre parbriz si geamurile laterale.

De asemenea, nu uita sa pornesti incalzirea lunetei (si a eventual a oglinzilor) imediat ce ai pornit motorul. Pentru a reduce umiditatea aerului, fie deschizi geamul, fie pornesti optiunea de dezumidificare a sistemului de aer conditionat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite