-

Ce să faci când te doare măseaua. Cele mai bune remedii naturale

Durerea dentară este cel mai adesea cauzată atunci când nervul de la un dinte/maseă este iritat, dar există numeroase alte motive pentru ca o persoană să experimenteze această durere. Află tratamentele recomandate:

Factorii de risc pentru durerile de dinți includ infecția dentară, boala gingiilor, placa, caria dentară, rănirea, dinții crăpați, lipsa plombelor sau coroanelor, pierderea unui dinte, etc.

Există totuși cazuri în care durerea care provine din exterior radiază în gură, dând astfel impresia că durerea este de origine dentară.

Acest lucru se întâmplă adesea atunci când există o problemă cu articulația maxilarului, urechile, sinusurile sau mușchii.

Ocazional, problemele cardiace pot da o senzație de durere dentară. Din acest motiv este foarte important să încercați să determinați cauza durerilor dentare. (PM)

Carii, abcese, plombe cazute, toate acestea pot duce la dureri de masea insuportabile. Iata ce sa faci cand te doare maseaua. Acestea sunt cele mai bune remedii naturale pentru durerile de masea.

1. Ulei de cuisoare

Cuisoarele sunt un remediu traditional pentru amortirea nervilor, gratie unui compus care are efect de anestezic. Atentie, insa, daca pui uleiul de cuisoare direct pe zona care te doare s-ar putea sa-ti inrautateasca durerea. Pune doua picaturi de ulei pe un tampon de bumbac si asaza-l pe dintele care te doare. Mai poti mesteca o bucata pentru a elibera uleiul cu proprietati anestezice.

2. Pasta de ghimbir cu ardei iute

Amesteca pudra de ghimbir cu boia de ardei iute si picura apa putin cate putin pana cand obtii o pasta. Rostogoleste un tampon din bumbac in aceasta pasta si pune-l pe dintele care te doare. Evita sa-l apropii de gingie sau limba. Tine-l pe dinte pana cand durerea cedeaza sau cat rezisti. S-ar putea sa simti o senzatie de arsura.

Poti incerca aceste remedii si separat nu doar combinate, pentru ca ambele au efect analgezic.

3. Apa sarata

Amesteca o lingurita de sare intr-o ceasca de apa fiarta si clateste-ti gura. Dincolo de faptul ca vei avea o solutie cu efect analgezic, vei trata si durerile de gat. Tine solutia in gura si clateste pentru aproximativ 30 de secunde inainte de a scuipa. Apa sarata curata zonele din jurul dintilor si inlatura o parte din fluidele care cauzeaza inflamatiile.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole înrudite