-

Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol?

Apa este un element vital. Dacă este consumată exact atunci când organismul nostru are mai multă nevoie de ea, aceasta devine un tratament.

În ultima vreme, specialiştii ne recomandă să consumăm apă pe stomacul gol. Acest obicei, care ar trebui să fie adoptat de cât mai mulţi dinte noi, nu este recomandat pentru hidratarea generală, ci pentru efectele benefice pe care acesta le are asupra creierului.

Si asta deoarece cantitatea de glicogen necesară pentru o bună funcţionare a creierului este limitată dimineaţa. Acesta este motivul pentru care atunci când ne trezim ne simţim buimaci. Creierul este înfometat, iar rezerva de glicogen a carei responsabilitate îi aparţine ficatului, trebuie refăcută.

Pentru a reface rezerva de glicogen, ficatul are nevoie de o parte glucoză şi 4 părţi apă. De aceea, când bem apă dimineaţa, după trezire, creierul nostru se poate bucura de efecte similare cu cele ale consumului de cafea şi anume vom simţi cum se ridică ceaţa de pe creier, cum ne limpezim mintea şi cum ne vom încărca cu energie.

Pe de altă parte, consumul de apă pe stomacul gol este o practică sănătoasă, acceptată şi apreciată la nivel mondial nu numai pentru efectele sale asupra creierului, ci pentru beneficiile pe care le aduce în general, sănătăţii.

În Japonia, terapia cu apă este foarte populară, fiind adoptată şi recomandată de Societatea Medicală Japoneză.

Un pahar de apă băut pe stomacul gol are efecte tămăduitoare şi ajută organismul uman în cazul multor boli cum ar fi: dureri de cap, dureri în orice parte a corpului, dezechilibre cardio-vasculare, tahicardie, epilepsie, nivel crescut de grăsimi în sânge, bronşite, astm, tuberculoză, meningită, probleme cu rinichii şi probleme urinare, gastrite, diaree, hemoroizi, diabet, constipaţie, probleme cu vederea, boli ale uretrei, perturbări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.

Dieta japoneză cu apă

•Când te trezeşti dimineaţa, înainte să te speli pe dinţi, bea 640 de ml de apă. Nu trebuie să vă grăbiţi atunci când beţi apă, ci să o sorbiţi uşor, în înghiţituri mici. Important: apă nu trebuie să conţină florură!
•Spală-te pe dinţi şi în următoarele 45 de minute nu mai bea sau mânca nimic.
•După 45 de minute, poţi servi micul-dejun obişnuit.
•După micul dejun, prânz şi cină, nu bea şi nu mânca nimic timp de 2 ore.
•Persoanele în vârstă sau bolnave, care nu pot să bea 4 pahare de apă pe stomacul gol, pot să înceapă cura cu acea cantitate pe care o acceptă corpul lor, până se obişnuiesc cu doza recomandată de 640 de ml de apă pe stomacul gol.

Cât durează terapia japoneză cu apă?

În funcţie de problemele de sănătate pe care le ai, această terapie este recomandată conform informaţiilor de mai jos, cu pauze de o lună de zile între cure.

Bolile tratate prin dieta japoneză cu apă:

• Dacă suferi de hipertensiune arterială – cura cu 4 pahare pe stomacul gol este recomandată 30 de zile
• Dacă suferi de gastrită: 10 zile
• Dacă suferi de ulcer – 15 zile, însă trebuie asociat tratament specific, recomandat de medic
• Dacă suferi de constipaţie – 10 zile
• Dacă ai tuberculoză – 90 de zile (plus tratamentul medical urmat cu stricteţe)
• Cancer: 180 de zile
• Artrită: 3 zile/săptămână
• Diabet – 10 zile.

Sursa foto: Pixabay

 

Articole înrudite