-

Fermierii din Giurgiu donează fructe şi legume în scopul încurajării consumului produselor locale

Legume şi fructe, dar şi miere, pâine sau preparate din fructe şi legume de toamnă, precum gem, zacuscă, bulion, vor fi donate în perioada 8-10 octombrie de fermierii şi producătorii din Giurgiu centrelor de îngrijire pentru persoane vulnerabile din judeţ, în scopul încurajării consumului de produse agroalimentare locale şi tradiţionale.

Totodată, fermierii giurgiuveni îşi prezintă produsele în spaţiile special amenajate pentru aceştia din pieţele din municipiu, dar şi la standurile organizate în mod special în târgurile toamnei din judeţ unde sunt expuse legume şi fructe de sezon, provenite din exploataţiile agricole ale fermierilor giurgiuveni, precum şi preparate alimentare tradiţionale realizate de producătorii giurgiuveni.

Producători de roşii, ardei, vinete, gogoşari, morcovi sau alte legume din Vărăşti, Malu, Greaca, Hotarele, Colibaşi, Călugăreni, Stăneşti, Gogoşari şi Băneasa participă la acest eveniment.

Totodată, în pieţele din judeţ producătorii locali au mai adus şi gutui, pere, mere, struguri, prune, nuci, dar şi pâine şi produse de patiserie, must, pastramă, peşte, precum şi o gamă variată de dulceţuri, gemuri, siropuri şi sucuri naturale, zacuscă şi murături, lapte şi produse din lapte.

Toate pieţele sunt deschise cu respectarea normelor de preventive împotriva COVID-19, informeaza Agerpres.

Foto: pixabay

Articole înrudite