PLAN BEE – A trăi fără pesticide
Greenpeace a dat publicității un studiu cu acest titlu având ca scop demonstrarea fezabilitatea agriculturii ecologice ca o soluție pentru polenizatori și criza agriculturii la nivel global.
09 Mai 2014, 08:46
Raportul realizat de către Greenpeace International împreună cu materialul video "PLAN BEE – A trăi fără pesticide și a ne îndrepta către agricultura ecologică" subliniază importanța pe care o au albinele pentru securitatea alimentară la nivel global și oferă o analiză a literaturii științifice cu privire la controlul în mod ecologic al dăunătorilor, fapt care arată că pesticidele chimice de sinteză folosite în agricultură sunt redundante. Pentru a ilustra practica agriculturii ecologice, Greenpeace a realizat mai multe studii de caz în format video care prezintă experiența fermierilor, cercetătorilor și institutelor de cercetare, precum și a companiilor din zece țări europene. Acești experți susțin că agricultura modernă ecologică este câștigătoare şi demonstrează că tehnicile agriculturii ecologice sunt practicate cu succes în Europa. Studiul Greenpeace arată că implementarea agriculturii ecologice este fezabilă, ba chiar singura soluție la problemele tot mai mari asociate cu agricultura la scală industrială.
"Singura soluție la declinul albinelor și la criza actuală a agriculturii la nivel global este orientarea către agricultura ecologică. Fermierii, experții și eco-antreprenorii din Europa au făcut pași importanți pentru a salva albinele și agricultura. Prin aplicarea de metode agricole ecologice și care protejează albinele, poate fi obținută mâncare sănătoasă pentru viața de zi cu zi, se protejează solul, apa și clima, se promovează biodiversitatea și nu se contaminează mediul înconjurător cu chimicale sau organisme modificate genetic.″ a declarat Matthias Wüthrich, campaigner pe agricultura ecologică și team leader pe proiectul european de protejare a albinelor, Greenpeace Elveția.
Proiectul este parte a unei campanii intense a Greenpeace de a salva albinele și agricultura declanșată de actuala criză a polenizatorilor și a agriculturii moderne la nivel industrial.