Cererile de finanţare pentru proiecte destinate exploataţiilor agricole se depun până pe 30 septembrie 2017
Sesiunea de primire a proiectelor pentru exploataţiile pomicole se prelungeşte până la data de 30 septembrie 2017, alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an fiind de 100 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).
26 Iulie 2017, 19:31
„Am primit numeroase solicitări de la potenţialii beneficiari care ne-au semnalat faptul că sunt în imposibilitate de a finaliza Dosarul Cererii de finanţare, din cauza faptului că alcătuirea documentaţiei poate dura chiar şi câteva luni bune, un exemplu fiind studiul pedologic care necesită minim 3 luni. Proiectele pentru sectorul pomicol sunt cu adevărat complexe, iar prelungirea sesiunii va permite mult mai multor solicitanţi de fonduri să depună cereri de finanţare”, precizează directorul general al AFIR, Adrian-Ionuţ Chesnoiu.
Potrivit AFIR, sesiunea de primire a cererilor de finanţare aferentă submăsurii 4.1a „Investiţii în exploataţii pomicole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) se poate face, astfel, până la data de 30 septembrie 2017, ora 16:00.
Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 4.1a este de 100 milioane de euro, iar depunerea proiectelor se face în limita a 200% din alocarea pentru sesiune.
Datele oficiale arată că, până în prezent, au fost depuse online 82 de cereri de finanţare în valoare totală nerambursabilă de peste 34,5 de milioane de euro.
Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru exploataţiile pomicole poate ajunge până la 1,050 milioane de euro pentru un proiect, finanţarea nerambursabilă fiind în proporţie de maximum 90%. Pragul de calitate stabilit pentru perioada de depunere 1 - 30 septembrie 2017 este de 10 puncte, pentru fiecare dintre cele două luni de prelungire.
Modalitatea de depunere a cererilor de finanţare este cea online, pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info. De asemenea, toţi cei interesaţi să depună proiecte pentru dezvoltarea producţiei pomicole, prin sM 4.1a, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.
AGERPRES