Băutura-tratament, cu beneficii uriașe pentru sănătate, descoperită la Galați
Câțiva profesori ai Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au realizat, în urma unor studii elaborate de laborator, un nectar probiotic de dovleac, cu beneficii uluitoare.
27 Ianuarie 2018, 22:01
Nectarul din dovleac, extrem de sănătos și gustos, este o realizare pentru noi toți, în special pentru inventatori și investitori, care pot da naștere unei afaceri avantajose, pornind de la acest proiect. Băutura are la bază materie primă ieftină și cu un grad de perisabilitate scăzut: „Pentru un producător care face deja sucuri de roşii sau de fructe, acesta nu trebuie să-şi procure decât un utilaj de spălat şi de divizat dovleacul. Pe ambele le-am făcut tot noi“, spune Dana Moraru, doctorand în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.
Dincolo de ideea inedită de a crea un nectar, neîntâlnit încă pe piața românească din banalul dovleac, descoperitorii afirmă cu convingere că nectarul este mai mult decât un produs nou și sănătos, cu potențial succes. Datorită proprietăților sale, această licoare este o adevarată binecuvântare pentru organism. Fiind o sursă bogată de fibre solubile, nectarul de dovleac îmbunătăţeşte vederea, reglează nivelul colesterolului, întăreşte sistemul imunitar şi este ideal pentru persoanele care ţin regim, pentru cei vegetarieni sau pentru ce care au o intoleranţă la lactoză.
Produsul mult așteptat va fi unul 100 % natural, căci cei care l-au creat nu doresc să adauge aditivi. „Am putea să adăugăm aditivi, dar nu vrem. S-ar mai putea face un tratament termic ulterior obţinerii produsului, dar atunci nu mai vorbim despre un produs probiotic“, a relatat Iulia Bleoancă, şef lucrări din cadrul facultăţii.
Odată ajuns pe piață, sticla cu nectar nu va costa mai mult de 4 lei, susțin producătorii, care au testat şi termenul de valabilitate al produsului:” în condiţii de laborator, nectarul îşi păstrează proprietăţiile chiar şi trei săptămâni”.
Rețeta nectarului de dovleac este în curs de brevetare la OSIM.
Sursa foto: Pixabay