Ascultă Radio Antena Satelor Live

7 sfaturi privind seceta, comunicarea și leadership-ul

Seceta și zăpada sunt în fruntea problemelor cu care se confruntă mulți producători de vite, în ceea ce rezervă viitorul următoarei generații de fermieri din industria cărnii de vită.

7 sfaturi privind seceta, comunicarea și leadership-ul

Articol de Simona Lazăr, 06 Martie 2023, 09:37

Participanții la Convenția Cattlemen's Cattle din New Orleans șapte fermieri au vorbit despre singurul sfat pe care l-ar da tinerilor producători de carne de vită, supraviețuind secetei, și care sunt planurile lor pentru pășunatul de primăvară.
1) SUSAN COCHRANE, DIN SAN LUIS OBISPO, CALIFORNIA
Cochrane, un crescător de vite, a reflectat asupra secetei și asupra efectului recent substanțial al precipitațiilor asupra zonei. Când seceta a lovit zona San Luis Obispo în urmă cu 10 ani, condițiile au forțat-o pe Cochrane să-și schimbe dinamica operațiunii de la o turmă de vaci-viței la o unitate de stocare.
„Stockers ne-a făcut mai ușor să ajustăm numerele, așa că acum am trecut la toate bovinele de stocare. Dacă intrăm într-o perioadă de secetă, le vindem”, spune ea.
De cele mai multe ori, Cochrane putea vedea o medie de 9 inci de ploaie pe an pentru a-și înverzi pășunile din sudul Californiei. În ultimii doi ani, ea a văzut doar jumătate din această cantitate, dar lucrurile se schimbă odată cu precipitațiile recente. Zona a avut aproximativ 12 inci de ploaie, spune Cochrane.
„Întotdeauna creștem iarbă cu un an înainte. Ceea ce crește anul acesta va fi pășunat anul viitor. Sfatul meu este să aveți întotdeauna niște furaje care să acopere pământul. Asta ajută la conservarea umidității atunci când vine”, spune Cochrane.
2) BRENT MANNIX, DIN HELMVILLE, MONTANA
Un fermier din a patra generație, Mannix, soția sa și frații săi, inclusiv cei doi copii adulți, nepoate și nepoți ai lui Minnix, gestionează o turmă de viței, viței, o organizație de lemn și un program de carne de vită direct către consumator.
Cu zeci de ani de experiență în lucrul cu familia sa, Minnax a oferit sfaturi tinerelor generații despre lucrul cu liderii familiei și comunității. Activitățile agricole și agricole sunt adesea independente, dar asta nu înseamnă că un fermier sau un fermier își poate uita abilitățile de relație și comunicare, spune Minnax.
A fi umil poate fi cheia pentru a te înțelege cu ceilalți, în special cu membrii familiei.
„Trebuie să fii altruist pentru ca munca în echipă să funcționeze”, spune Minnax.
Minnax a oferit, de asemenea, sfaturi fermierilor și fermierilor care învață să facă tranziția rolurilor de conducere către copiii lor sau către o generație mai tânără.
„Aș prefera mult să-i am la fermă decât să fiu un om amar, fără familie”, spune el. „Trebuie să le permiți să facă greșeli și s-ar putea să înveți ceva de la ei”.
3) JERRY MUSSER DIN LIBAN, PENNSYLVANIA
Fiind un crescător de vite mai tânăr, Musser, în vârstă de 32 de ani, are o turmă mică de vaci și viței și lucrează în afara fermei, la afacerea familiei sale la fabrica de furaje. Musser a învățat că construirea și menținerea relațiilor este vitală pentru a avea succes, în special în industria bovinelor.
„Este important să ai pe cineva pe care să-l suni. Să poți da o mână de ajutor și să ai pe cineva să-ți dea o mână de ajutor este esențial”, spune el.
Musser operează Triple M Farms, o fabrică de furaje împreună cu familia sa. Seceta din sud-estul Pennsylvania a dus la scăderea recoltelor. „Avem o cantitate mai mică per bushel, cu aproximativ 25% mai puțin în zona noastră”, spune Musser.
4) STEVE KOESTER DIN STEELE, DAKOTA DE NORD
Koester, un producător de semințe de Red Angus, a făcut ajustări operațiunii sale pentru a ține seama de seceta din Câmpie. Și-a lichidat efectivul de vaci în urmă cu doi ani, dar anul trecut a vândut mai multe vaci decât oricând. Koester avea niște terenuri de cultură irigate, un avantaj pentru operațiunea sa din acest an.
„Am reușit să creștem culturi pe care le-am împroșcat în hrana vacilor și am putut să ne menținem turma de vaci împreună, în ciuda secetei. Dar asta însemna că nu aveam recoltele de vândut”, spune Koester.
Anul acesta pare promițător pentru pășunat, deoarece rezervoarele de pământ ale zonei au fost umplute de cei 70 de centimetri de zăpadă acoperiți în centrul Dakota de Nord. „Când se va topi în această primăvară, vom avea iarbă verde pentru o schimbare”, spune Koester.
5) DEBBIE LYONS, DIN WHITE CITY, KANSAS
Împreună cu soțul ei și copiii adulți, Blythe are o fermă de 400 de capete Angus și o turmă de vaci încrucișate. Fiul ei cel mare operează o ținută de vânătoare de fazani ca un plus la fermă.
Blythe crede că participarea la conferințe și evenimente de rețea o face un fermier de carne de vită mai bun. Ea spune că atunci când părăsești ferma, există o mulțime de cunoștințe care trebuie dobândite de la experți sau fermieri care nu sunt din zona ta.
„Trebuie să pleci de la fermă”, spune Blythe, „pentru mine este vital să stau la cină cu oameni pe care nu-i cunosc doar să vorbesc”.

6) KEVIN KESTER DIN ZONA Golfului SAN FRANCISCO, CALIFORNIA
Trăind la sud de zona golfului San Francisco, Kester este un crescător de vite care a supraviețuit condițiilor de secetă timp de trei ani. Precipitațiile au fost întotdeauna variabile în ferma lui Kester, dar el estimează că ar primi de obicei 20 de centimetri de ploaie lângă gospodăria lui. Din păcate, a primit mult mai puțin în ultimii doi ani.
„Am avut 10 și 11 inci în ultimii doi ani, iar momentul lor nu a fost atunci când aveam nevoie. În unele locuri, doar nu aveam iarbă. Avem aproximativ 100 de iazuri de stoc și toate s-au uscat complet. Asta a fost prima dată când s-a întâmplat vreodată”, spune Kester.
Cu un deceniu în urmă, când seceta a uscat grav pământul lui Kester, el a căutat ajutor de la NRCS local și a construit infrastructură de apă, cum ar fi fântâni și jgheaburi, în pășune pentru vitele sale. „Asta nu a crescut iarba, dar a ținut vacile adăpate”, spune el.
Seceta l-a determinat pe Kester să-și reducă efectivul cu 40%, reținând doar puii de un an și puii mai tineri. Kester speră să-și reconstruiască efectivul la întregul potențial în curând.
"Vânzarea afectează o afacere pentru o lungă perioadă de timp. Cumpărăm uneori vite de un an pentru a pășuna. Nu am cumpărat niciunul anul trecut din cauza secetei, dar vom face asta pe măsură ce ne refacem numărul în ferma noastră", spune el.
7) DENNIS KEETON DIN IVANHOE, TEXAS
Keeton, împreună cu fiul său, Gibbs, și fiica, Kristie, operează o fermă de vite cu 500 de capete în estul Texasului. Keeton spune că i-a făcut plăcere să-și vadă amândoi copiii care își îndeplinesc roluri de conducere la fermă și o conduc împreună cu el.
Keeton spune că viața unui crescător de vite și a unei femei de vite necesită devotament pentru care generațiile mai tinere trebuie să fie pregătite atunci când decid să se întoarcă la exploatarea familiei.
"Trebuie să-l iubești. Trebuie să fii angajat. Este o viață lungă de muncă grea, cu puține recompense", spune el. „Este foarte plină de satisfacții când funcționează și trebuie să fii în el pe termen lung.”

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură
Util in Agricultura 08 Noiembrie 2024, 13:21

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură

Sorgul, una dintre plantele recunoscute pentru capacitatea sa de a rezista în condiții climatice extreme, a devenit un...

Sorgul, cultura viitorului. O soluție rezistentă la secetă și cu utilizări variate în agricultură
Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă
Util in Agricultura 07 Noiembrie 2024, 16:15

Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 centimetri la cultura grâului de toamnă se va situa la valori satisfăcătoare,...

Umiditatea solului, la valorile potrivite pentru culturile de grâu de toamnă
Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară
Util in Agricultura 31 Octombrie 2024, 16:04

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară, poate aborda criza climatică și poate proteja biodiversitatea

Revoluția genetică poate sprijini securitatea alimentară
Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara
Util in Agricultura 27 Octombrie 2024, 14:37

Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara

Ritmurile biologice ale plantelor la culturile de toamnă şi speciile pomi-viticole vor fi în general normale în aproape toate...

Prognoza agrometeorologică: Toamna aduce condiții optime pentru lucrările agricole, în toată ţara
Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri
Util in Agricultura 07 Octombrie 2024, 16:47

Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri

O româncă a reuşit să implementeze o nouă tehnologie în agricultura in Spania, iar producătorii din toată ţara aşteaptă să o...

Scanarea culturilor vine în ajutorul micilor fermieri
Util in Agricultura 05 Octombrie 2024, 16:44

Bioplante medicinale

Cultivarea plantelor medicinale în sistem bio a devenit tot mai interesantă și pentru micii agricultori din România. Cu atât...

Bioplante medicinale
Util in Agricultura 03 Octombrie 2024, 16:42

Recomandări privind pregătirea și îngrijirea animalelor pentru anotimpul rece

Proprietarii de animale și păsări trebuie să cunoască un element esențial și anume, că sănătatea animalelor presupune...

Recomandări privind pregătirea și îngrijirea animalelor pentru anotimpul rece
Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite
Util in Agricultura 20 Septembrie 2024, 18:55

Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite

Seceta pedologică se va menţine în următoarele zile în cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei şi, izolat, în sudul...

Oltenia, Muntenia și sudul Transilvaniei, sub amenințarea secetei prelungite