Ascultă Radio Antena Satelor Live

Interviuri si reportaje

Cu Filomela lui Tiștere, în bucătăria Sfântului Nicodim
Interviuri si reportaje 27 Ianuarie 2015, 08:54

Cu Filomela lui Tiștere, în bucătăria Sfântului Nicodim

Din satul Filomelei lui Tiștere până sub steiul Mănăstirii Tismana e cale de-un ceas - ori două, dacă mergi admirând peisajul...

Cu Filomela lui Tiștere, în bucătăria Sfântului Nicodim
„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați
Interviuri si reportaje 26 Ianuarie 2015, 14:25

„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați

Nu-i uşor să faci un clop. Trebuie să tot coşi roată şi să respecţi rândurile. “Vă închipuiţi ce greu era pentru clopurile...

„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați
„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați
Interviuri si reportaje 26 Ianuarie 2015, 14:25

„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați

Nu-i uşor să faci un clop. Trebuie să tot coşi roată şi să respecţi rândurile. “Vă închipuiţi ce greu era pentru clopurile...

„Clopărița”. Femeia care face clopuri faine pentru capete de bărbați
Meniuri medievale - cine a scris primele cărți de bucate?
Interviuri si reportaje 23 Ianuarie 2015, 05:40

Meniuri medievale - cine a scris primele cărți de bucate?

In Evul Mediu, primele reţetare care apar sunt in strănsă relaţie cu cărţile de medicină. In "Antidotarium Mesuae" (secolul...

Meniuri medievale - cine a scris primele cărți de bucate?
Rețeta de suflet. Peștele și snopul de grâu
Interviuri si reportaje 13 Ianuarie 2015, 20:54

Rețeta de suflet. Peștele și snopul de grâu

O călătorie în Bărăgan începe cu mirarea dinaintea cerului mult mai înalt decât îl știm privindu-l dintre coloșii cenușii de...

Rețeta de suflet. Peștele și snopul de grâu
Rețeta de suflet. „Uite-așa se face zara!...”
Interviuri si reportaje 12 Ianuarie 2015, 07:26

Rețeta de suflet. „Uite-așa se face zara!...”

Radu Anton Roman nu s-a întâlnit în drumurile lui prin Mehedinţiul "ancorat" la nordul Dunării cu tuşa Eugenia Dineţ din...

Rețeta de suflet. „Uite-așa se face zara!...”
La Criț, în bucătăria inter-etnică a Rozaliei Anghel...
Interviuri si reportaje 10 Ianuarie 2015, 10:04

La Criț, în bucătăria inter-etnică a Rozaliei Anghel...

Rozalia Anghel are o filosofie simplă şi eficientă atunci când vine vorba despre bucătărie: „Vreau să-i surprind pe cei care...

La Criț, în bucătăria inter-etnică a Rozaliei Anghel...