Hristos a înviat! O mărturie a vieții noastre
După ce Domnul nostru Iisus Hristos, batjocorit și chinuit, a murit părăsit și umilit pe cruce, ucenicii săi au fost cuprinși de frică și descurajare, încât s-au ascuns de teama iudeilor, care se bucurau de victoria lor. Dar a treia zi, Domnul a înviat! S-a arătat întâi femeilor mironosițe, apoi lui Simon și lui Iacov, a treia oară celor zece apostoli, a stat de vorbă cu ei, au mâncat împreună iar a patra oară s-a arătat lui Luca și lui Claeopa pe drumul spre Emaus.
15 Aprilie 2017, 21:00
Adversarii lui Iisus Hristos înspăimântați inventează explicații șubrede și incredibile; îi plătesc pe soldații care păziseră momântul ca să spună că, în timp ce dormeau, ucenicii au venit și au furat trupul. Dar nimic nu mai putea opri râspândirea adevărului. Iisus le-a spus chiar înainte de a fi prins, supus patimilor și crucificat, că a treia zi va învia din mormânt. Cum ar fi putut să fie furat trupul său de sub paza soldaților, dintr-un mormânt săpat în piatră, de către niște oameni înfricoșați? Ei n-ar fi putut nici să-i cumpere pe soldați cu bani, fiind oameni săraci, nici să dezlipească giulgiul, care adera foarte strâns pe trup datorită uleiurile aromate cu care acesta fusese uns.
Domnul nostru Iisus Hristos a înviat prin puterea sa dumnezeiască și a ieșit din mormânt, după ce îngerul Domnului a răsturnat piatra de deasupra, stând apoi pe ea. Soldații care fuseseră puși de pază au fost atât de îngroziți, la vederea Lui, încât la început au rămas ca niște morți apoi au fugit.
Cuvintele ,,Hristos a înviat!’’ au fost adresate întâi mironosițelor de către îngerul Domnului, iar acestea le-au transmis ucenicilor care le-au împrăștiat în toată cetatea Ierusalimului, de unde s-au răspândit pe tot pământul, schimbând omenirea din temelii. Lumea cea veche cu obiceiurile ei cele rele se schimbă, lumea cea nouă este cuprinsă de bucurie și speranță. Învierea lui Hristos este piatra unghiulară a creștinismului, întărirea credinței, certitudinea învierii viitoare a oamenilor care cred in Mântuitorul.
Mântuitorul a suportat patimile, batjocorirea și moartea, pentru ca să biruie moartea și oamenilor să nu le mai fie teamă de ea. El a înviat pentru ca oamenii să fie încredințați că și ei vor învia la o nouă viață, așa cum îi învață Biserica creștină, dumnezeiască și învestită cu păstrarea puterii dumnezeiești.
,,Hristos a înviat! ’’ a spus îngerul femeilor mironosițe, ,,Hristos a înviat! ’’au spus ucenicii Lui aflând vestea cea mare, ,,Hristos a înviat! ’’ au spus aproape 11 milioane de martiri care au fost schingiuiți și care și-au dat viața pentru acest adevăr.
Pe acest adevăr se bizuie biserica creștină, o biserică dumnezeiască, ei încredințândui-se păstrarea puterii lui Dumnezeu, care ne învață că pentru virtute omul este răsplătit cu viața veșnică.
Odată cu învierea lui Hristos să ne bucurăm împreună cu toată firea și să trecem de la o viață plină de greșeli la alta plină de virtuți, bunătate și toleranță.