De ce ruşii continuă să bombardeze infrastructura critică a Ucrainei
Sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei nu va fi epuizat ca urmare a bombardamentelor lansate de ruşi, deoarece aliaţii Kievului continuă să trimită rachete antiaeriene - asigură Viktor Kevliuk, expert al Centrului ucrainean pentru Strategii de Apărare.
17 Ianuarie 2023, 09:52
Într-un interviu acordat agenţiei RBC, expertul a menţionat că ruşii continuă să lovească instalaţiile energetice ucrainene, dar nu există atacuri asupra poziţiilor Forţelor de Apărare Antieriană, noteaza Rador.
"Nu vom rămâne fără rachete antiaeriene. Aliaţii le-au furnizat şi le vor furniza în continuare, chiar mai mult decât înainte. În consecinţă, nu va avea loc o epuizare a sistemului de apărare antiaeriană" - a asigurat Kevliuk.
Totodată, expertul a explicat că, în momentul de faţă, aviaţia rusă nu este capabilă să lanseze atacuri survolând teritoriul Ucrainei.
Potrivit expertului, după ce a pierdut 300 de avioane de atac şi cel puţin 350-400 de piloţi, armata rusă se confruntă cu următoarea problemă: "nu mai are cu ce să zboare şi nici personal care să folosească arme gravitaţionale convenţionale".
În plus, Kevliuk a explicat de ce ruşii continuă să bombardeze infrastructura critică a Ucrainei, din moment ce astfel de tactici nu funcţionează.
"În timpul iernii, acest lucru este critic, pentru că, atunci când o staţie nu pompează apă caldă, în casă este frig şi nu prea vrei să locuieşti într-o astfel de încăpere. Inamicul nu îşi atinge scopul, însă nici nu renunţă la speranţa că va lovi, în cele din urmă, într-un loc anume şi toate se vor opri brusc..." - a declarat Viktor Kevliuk.
Totodată, expertul a menţionat că ucrainenii s-ar putea afla într-o situaţie dificilă dacă aliaţii nu vor transfera echipamente pentru instalaţiile energetice.
Foto: pixabay