Gala "Profesorul Anului din mediul rural 2024" - Câștigătorii trofeului
Gala "Profesorul Anului din mediul rural 2024", singurul eveniment din România care se axează pe dascălii ce activează în mediul rural, a avut loc la mijlocul lunii Februarie la Timișoara.
Articol de Antena Satelor, 22 Februarie 2024, 19:15
Asociatia Teach for Romania este organizatorul acestui eveniment care a ajuns deja la editia cu numarul 3.
Din cele 550 de nominalizari pentru anul scolar 2023- 2024, 7 profesori au fost câștigători la cele 7 categorii de premiere. Aceștia predau în școli rurale din județele Bacău, Cluj, Dolj, Iași, Ilfov, Mureș și Olt.
Profesori câștigători
Cosmina Teodora Chiuoru – Profesor, Liceul Teoretic „Comandor Alexandru Cătuneanu” din Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, judetul Iași la categoria: Profesori debutanți
Elena Irina Șalău – educator, la Grădinița cu Program Normal Nedeia, comuna Gighera, judetul Dolj, la categoria Educatori,
Loredana Biliboc – Învățător, Școala Gimnazială Pustiana,comuna Pîrjol, jud Bacău la categoria: Dezvoltarea literației
Lidia Nădășan – Învățător, Școala Gimnazială Beica de jos, comuna Beica, din jud Mureș, la categoria: Dezvoltarea abilităților socio-emoționale
Marinela Culea – director, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” comuna Brănești, jud Ilfov, la categoria: Dezvoltarea leadership-ului la elevi
Camelia Costantea – director, Școala Gimnazială Viișoara, din jud Cluj, la categoria: Prevenirea abandonului școlar
Si Lăcrămioara Cule – profesor, Școala Gimnazială Scărișoara, jud Olt, al categoria: Implicare în comunitate
Gala "Profesorul Anului din mediul rural" a adus anul acesta o noutate - doua categorii noi de nominalizare dedicate cadrelor didcatice din invatamantul prescolar si dascalilor debutanti.
Prin acest eveniment, organizatorii vor sa arate ca in mediul rural exista profesori, invatatori si educatori dedicati care reusesc, prin creativitate, perseverenta si determinare, sa ofere celor mici o educatie moderna si de calitate.
Despre ideea de la care a plecat realizarea Galei in urma cu trei ani, ne spune Gena Francu- Manager Recrutare, Selecție și Onboarding din cadrul Asociatiei Teach for România.
"Căutăm profesori pe care să îi ajutăm să predea în mediul rural. Există un potențial foarte mare, sunt anumiți profesori, care merg zi de zi la școală, în mediul rural și fac o muncă remarcabilă. Vrem să îi premiem și să evidențiem munca lor, pentru că vorbim despre acei educatori, învățători, profesori, adesea invizibili. Ei fac diferența în viața copiilor noștri și în comunitățile rurale și despre care nimeni nu vorbește. Tocmai de aceea, ne-am dorit foarte mult să creăm o gală fastuoasă pentru a le oferi recunoștință pentru toate eforturile pe care le depun profesorii, învățătorii, educatorii de la stat. Am văzut un potențial enorm, inca de la prima gală, acum 3 ani am avut foarte multe nominalizări.
Am pornit de la aproape 300 de nominalizări făcute de elevi, colegi de cancelarie, părinți, oameni care au vrut să le mulțumească, să facă un gest de de mulțumire pentru cadrele didactice de la sat. Anul acesta, la a 3-a ediție, am ajuns să avem aproape 550 de nominalizări. Sunt oameni care, își dau silința și fac tot ce ține de ei, sa le ofere educație de calitate copiilor de la sat."