Servicii de asistență telefonică pentru pelerinii care vin la moaștele Sf. Parascheva
Persoanele care vin în această perioadă la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sf Cuvioase Parascheva au la dispoziţie două numere de telefon pentru a solicita informaţii referitoare la desfăşurarea pelerinajului.
07 Octombrie 2024, 17:14
Credincioşii aflaţi în pelerinaj pot apela non stop la numerele de telefon 0757.57.91.00 şi 0757.03.34.66, pentru a cere informaţii referitoare la organizarea pelerinajului, organizarea slujbelor, despre procesiunea Calea Sfinţilor sau alte informaţii.
Aceste numere de telefon sunt exclusiv dedicate Sărbătorii Hramului Sfintei Parascheva, informeaza Agerpres.
In această perioadă aproximativ 300 de preoţi vor fi prezenţi la Iaşi, pentru a sta printre pelerinii care aşteaptă la rând pentru a se închina la racla moaştelor sfinţilor.
Pelerinajul prilejuit de Hramul Sfintei Parascheva va începe marţi, 8 octombrie, de la ora 6,00, odată cu citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, iar lângă racla cu moaştele sfintei urmează a fi aduse, de la o mănăstire de pe Muntele Athos, şi moaştele Sfântului Pantelimon.
Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în cursul dimineţii de marţi, 8 octombrie, în cadrul unei procesiuni care va începe la ora 6,00, urmând ca ulterior să fie depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.
Aici racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va rămâne până când rândul de închinare va putea fi gestionat din interiorul lăcaşului de cult, moment estimat a fi începând de marţi, 15 octombrie.
În data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată, începând cu ora 9,30, pe un podium special amplasat la limita cu Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane.
În preajma zilei de 14 octombrie, credincioşii din ţară şi străinătate vin în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, cu prilejul prăznuirii hramului acesteia. Astfel, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din România.