Caravana cu Medici - ediţia din comuna Răuseni, judeţul Botoşani
31 august 2024. Răuseni, judeţul Botoşani. Aproximativ 85 de copii din comună au beneficiat în mod gratuit de un examen clinic amănunţit şi consultaţii de specialitate. Părinţii acestora au primit sfaturi despre ce pot face pentru ca cei mici să se dezvolte armonios şi au putut adresa medicilor voluntari întrebări legate de starea de sănătate a copiilor lor.
02 Septembrie 2024, 16:33
Încă de la ora 8.30, părinţi şi copii din comună s-au adunat în faţa şcolii din Răuseni pentru a participa la a ediţia cu numărul 221 a proiectului Caravana cu Medici. Câteva dintre sălile de clasă din şcoală şi din grădiniţa de vis-a-vis au fost transformate în cabinete de consultaţie unde voluntari medici, asistaţi de studenţi la medicină, au efectuat consultaţii gratuite pentru cei mici. Copiii care au prezentat indicaţie au putut beneficia şi de consult oftalmologic sau ecografii.
Dr. Ioana Calancea, organizator Caravana Răuseni, medic rezident radioterapie: „Am fost solicitaţi de către Primăria Comunei Răuseni pentru a organiza o caravană cu profil pediatric pentru copiii din comunitatea locală. Am reuşit să consultăm 85 de beneficiari cu vârste cuprinse între 2 săptămâni şi 17 ani. De asemenea, au fost realizate 45 de consulturi oftalmologice, iar colegele din echipa de imagistică au efectuat 30 de examinări ecografice (abdomino-pelvine sau de părţi moi).”
Pe lângă consultul propriu-zis şi recomandările primite, caravana reprezintă pentru copii ocazia să afle că medicii nu apar în peisaj doar când este nevoie de injecţii şi că pot să-i privească ca pe nişte aliaţi de acum înainte. Părinţii au putut să stea de vorbă cu medicii despre orice nelămurire au în legătură cu alimentaţia, vaccinarea sau dezvoltarea celor mici.
Despre Asociaţia Caravana cu Medici - Filiala Iaşi
Caravana cu Medici Iaşi este ramura locală, responsabilă de regiunea Moldovei, a Asociaţiei Caravana cu Medici. De 8 ani de zile organizăm caravane lunar în judeţele Moldovei, unde timp de un weekend, o echipă multi-disciplinară de medici specialişti, rezidenţi şi studenţi, evaluează gratuit starea de sănătate a populaţiei din comunitatea locală. Oferind o adevărată internare de zi în mijlocul comunităţii, medicii voluntari propun o abordare axată pe prevenţie beneficiarilor din fiecare comunitate. La nivel naţional, până în prezent s-au organizat peste 220 de caravane, dintre care 60 în judeţele Moldovei.
Despre Asociaţia pentru Relaţii Comunitare
Fiecare comunitate are resursele necesare pentru a deveni un acasă mai bun şi mai puternic. Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) are misiunea de a descoperi, cultiva şi folosi aceste resurse pentru a le oferi oamenilor speranţă, dar şi un cadru în care să poată acţiona.
Din 2001 susţinem şi dezvoltăm comportamentul filantropic în România, având convingerea că filantropia este unul din modurile prin care putem întări şi dezvolta comunităţile noastre. În jurul nostru sunt foarte mulţi oameni care fac bine cu cap şi inimă, iar pentru ei ne-am asumat misiunea de a dezvolta o infrastructură pentru filantropie, pe care să poată construi.
Lucrăm cu organizaţii, companii, comunităţi şi persoane fizice şi le dăm instrumentele şi puterea necesare să producă schimbări în jurul lor, cu ajutorul programelor noastre.
RADOR